Майката на раненото от врата дете: Наказания за виновните!

Петгодишно дете е било затиснато от метална врата в двора на Спортното училище. Вратата вероятно се е откъртила от пантите и е паднала върху момченцето, съобщиха негови близки. Инцидентът е станал на футболното игрище, пише Пазарджишка Марица.

Детето е било с майка си – Миглена Милчева, по-голямото си братче и нейна приятелка. Вървяло на 2-3 метра след групата. По-късно разкаазало, че се опитало още малко да отвори вратата, но вместо това тя се стоварила със страшна сила отгоре му.

Двете жени реагирали светкавично, но се оказало, че сами не могат да вдигнат вратата. На помощ се притекли спортуващи мъже. Момченцето било с болки па цялото тяло, не можело да диша. Непознатите помогнали на майката да го закара в Спешна помощ.

Там е установено, че има счупена ключица и още няколко по-леки травми. Има и сериозни охлузвания по лицето.

Малкият пациент е настанен в Хирургичното отделение. Според зам.-шефката на Областната болница д-р Дора Шопова, вероятно няма да се наложи операция, но момченцето ще остане за лекарско наблюдение няколко дни.

Животът му е вън от опасност.

„Тази врата тежи сигурно 500 килограма! – през плач разказва Миглена. – Едва я вдигнахме, за да освободим сина ми! Не ми се мисли какво щеше да стане, ако под нея бяхме попаднали повече и по-големи хора – поне една жертва щеше да има! Късмет, че той е по-мъничък, мрежата го е спасила. Синът ми е с рани и натъртвания по цялото тяло, на системи е, боли го! Нямам думи да опиша и аз какво изживях! Да, радвам се, че случилото се е поправимо, но няма да оставя нещата така! Не може на такова място, където играят и тренират толкова много деца, да има опасни съоръжения. Недопустимо е! Ще подам сигнали докъдето трябва, ще искам виновните да бъдат наказани, не само да поправят тази врата. Иначе утре историята може да се повтори с друга“, зарича се жената.

От общината до тази сутрин не знаеха за случилото се. Шефът на „Паркинги и охрана“ Георги Шикерджиев обеща да провери случая и да съобщи подробности.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?