Майката на Маги Халваджиян с хиляди евро пенсия

Майката на Маги Халваджиян прибира по 12 хиляди евро пенсия на месец в Италия, където живее от години. Бившата балерина Юлия живеела охолно и рядко се прибирала при синовете си в България, а за последно беше забелязана в публиката на „Като две капки вода“ в един от предишните сезони на шоуто.

менно тя открехнала сина си за формàта, който жънел изключителни успехи на Ботуша. Тя му подсказала да се позаинтересува, да вземе правата и да го реализира в България, след като останала очарована от италианския му еквивалент. Маги я послушал и не криел, че част от успеха на имитаторското предаване дължал именно на нея. 74-годишната Юлия била изключително горда с успехите на синовете си, които страшно ѝ липсвали. Виждала ги предимно през лятото, когато цялата фамилия ходели на почивка в имението си в Италия и тя се присъединявала към тях. 

айката на Халваджиян заминава за Апенините по Татово време заедно с първия си съпруг и баща на братята Халваджиян, който бил куклен актьор. На Ботуша започва да преподава класически руски балет и върти три школи едновременно, за да изхранва децата си. Съдбата обаче ѝ нанася ужасен удар, след като в началото на 90-те неочаквано от инфаркт умира мъжът ѝ, който току-що е получил работа като спортен коментатор в една от най-известните тамошни телевизии - РАИ.

Бащата на Магърдич издъхва в ръцете му по време на аматьорски футболен мач, а шокът от внезапната му загуба Маги и по-малкият му брат Джуди не успяват да превъзмогнат с години. Майка им по-бързо се възстановява след драматичния житейски обрат и през 1995 г. сключва втори брак със заможен италианец, който тогава е финансов директор на голяма компания за гранитогрес. До пенсионирането си обаче тя не спира да работи и благодарение на високите осигуровки, които си внасяла години наред, в крайна сметка италианците ѝ присъдили колосалната пенсия от 12 бона.

„12 000 евро са 12 000 евро навсякъде в Европа. Така че майка ми не я мисля. Но тя е работила 40 години, има българска трудова книжка, внасяла си е всичко, а пенсията ѝ тук е 160 лева. А е получавала добри пари навремето. Тя и баща ми са работили в шоубизнеса към бюро „Естрада“ при соца. Ако средната заплата по Бай-Тошово време беше 120 лева, те са изкарвали по 300-500 лева, внасяли са осигуровки върху тези пари. Защо взема 160 лева пенсия в момента? И как ще живее, ако се прибере в България?“, гневи се синът ѝ Маги, предават от Ретро.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?