Подай сигнал

Майка обвини дъщеря си в грандиозна измама

Адвокат Мария Делова обещавала 8000 евро на музиканти в скандинавските страни, но без трудов договор

Пловдив

от Мария Петрова 9294 прегледа 0

Майка обвини дъщеря си в грандиозна измама

Отчаяна майка алармира в редакцията за нова измамна схема, замислена от родната дъщеря. Пенсионерката Димка Димова предупреждава в писмо, че нейната щерка - адвокат Мария Славкова Делова, и бизнес партньорът Крум Иванов Стоянов /бивш осъждан магистрат/ примамват музиканти за Скандинавия, като обещават 8000 евро на месец. А това била невъзможна заплата за българи. Възрастната жена обръща внимание, че обявата, пусната в сайта alo.bg. с потребителско име "Военна сила", е без посочен номер от Агенция по заетостта за разрешение за посредничество при намиране и наемане на работа в чужбина.

Ето какво гласи обявата: "Мениджърска агенция съвместно с мениджъри от Скандинавските страни предлагат доход от 8000 евро за работа - не на трудов договор - граждански. При подписването на договор с мениджър получавате 24 000 евро по банкова сметка като гаранция за участие в дългосрочно сътрудничество. Доходът от 8000 евро месечно е гарантирано чист, заплаща се всичко останало от мениджърската агенция - квартира, храна, пътни, други разходи по договор. Всички документи се уреждат чрез адвокати.

Тази заплата от 8000 евро месечно е практически невъзможна. Имам отлична връзка с музиканти в Норвегия. Синът ми е един от тях, и съм много добре запозната с цените на трудовите им договори в хотели, барове, пъбове и други заведения, и те не надвишават 2000 евро за български музиканти. Това заяви пред репортер на "Марица" г-жа Димова.

Тя уточни, че не се плащал пътят до България и обратно. Имало изключения, но само за много скъпи музиканти, и то при подписан трудов договор - регистриран в местната полицейска служба към UDI (Имиграционната служба на Норвегия).

Г-жа Димова разказа, че от 7 години била в лоши отношения с дъщеря си, а това не била първата измама.Тя се занимавала и с продажба на недвижими имоти чрез фирмата си "Делови Груп" ООД и ортак Нешо Делов. Взимала тлъсти комисиони за огледи с уговорката, че ще върне парите при отказ, ала хората оставали излъгани. В тази връзка е направена и Фейсбук страница "Измамени от Делови Груп ООД и адвокат Мария Славкова".

Информация давам на място в офиса си, не на сульо и пульо по телефона. Не се работи с трудов договор, затова нямам регистрация в Агенцията по заетостта, тросна се Славкова на репортера ни, представил се за кандидат-гурбетчия.

Коментари