Подай сигнал

Лютви Местан остава в ареста заради фаталния сблъсък

България

от Екип Марица 2182 прегледа 0

Лидерът на политическа партия ДОСТ Лютви Местан остава в ареста. Той беше задържан снощи след катастрофа на пътя към КПП-Маказа. Разследването на инцидента продължава.

Автомобилът на Местан излязъл на главния път, отнемайки предимство на друга кола. При удара загина 6-месечно бебе, ранени бяха 10-годишно дете и 28-годишната му майка. Пробата за алкохол на Лютви Местан е отрицателна.

„Единственият шанс да не се случи това нещо, беше да не съм там”, заяви пред NOVAЛютви Местан при задържането си.

„Спря, огледа се наляво и потегли. След като потегли, се чу голям трясък и се видя дим. С такава скорост се движеше момчето, стана за секунди”, каза свидетелят на катастрофата Мустафа Исмаил, който шофирал зад автомобила на Местан.

В района допустимата скорост е 90 км/ч.

Междувременно директорът на кърджалийската болница проф. д-р Тодор Черкезов съобщи, че пострадалото семейство е в стабилно здравословно състояние. "Майката и детето са в хирургично отделение. Майката има травми в областта на главата, детето също. Бащата има контузия в областта на кръста, със спукан поясен прешлен е. Състоянието им е адекватно, но са в сложно психологическо състояние в момента, което е нормално" смята директорът.

"Всички изследвания са направени. Като цяло състоянието им е добро", добави той и отсече: "Вероятно до 2-3 дни, ако се потвърди, че действително е стабилно състоянието им, те ще бъдат изписани." Той разкри и какви изследвания са направени на Лютви Местан: "На него са му направени необходимите изследвания и общ медицински преглед. Не се установяват проблеми от здравословен характер, т.е. той бе в стабилно състояние. Алкохолната му проба е отрицателна. Не е имал никакви опиати в организма", заяви директорът.

Прокуратурата още не е повдигнала обвинения срещу лидера на ДОСТ.

Коментари