Подай сигнал

Любимо място в жегите: Парк "Лаута" порасна с 80 дка

Пловдив

от Валентина Йеремиева 705 прегледа 0

На Лаута е пълно с атракции

В почивните дни на „Лаута“ е пълно с хора. В прохладата на гората има всичко, което се търси за отдих - детски площадки, фитнес, маси за шах и табла, беседки и шест барбекюта с аромат на печено. За барбекюта се редят на опашки - толкова много са желаещите да си хапнат на въздух. Над 60 000 зрители събра тази година превърналия се в традиция Народен събор. На три сцени пяха и танцуваха повече от 4000 изпълнители от цялата страна, а хората се хващаха на хоро.

Над 2000 дървета са засадени в новата част на „Лаута“, твърди кметът на района Костадин Димитров. В залесяването всяка година участват спортисти и представители на бизнеса, с чиято финансова подкрепа бяха закупени червенолистни сливи за главната алея. Бизнесът се включи и в залесяването на брезовата горичка и пое разходите за шест кучешки площадки в „Тракия“.

Нова детска площадка с въжена линия, която струва близо половин милион лева, скоро ще бъде завършена на "Лаута". Във всички паркове, включително на репресираните, „Ротари“, „Майка и дете“ са обновени детските съоръжения и фитнеси, има осветление, интернет и видеокамери. Те са свързани с полицията, картината от парковете се вижда на екрана във фоайето на кметството, на компютъра в кабинета на Димитров и на мобилния му телефон.