Подай сигнал

"Лукойл" отстрани българския си шеф Валентин Златев

На негово място от Прага идва 44-годишният Булат Субаев

Бизнес зона

от Екип Марица 4873 прегледа 0

"Лукойл" отстрани българския си шеф Валентин Златев

Валентин Златев вече не е управител на "Лукойл България". С протоколно решение на едноличния собственик на капитала на дружеството – регистрираното в Холандия "Лукойл Юръп Холдингс Б.В.", от 19 април 2019 г. договорът на Златев е прекратен и той не представлява българското дружество.

На негово място от Прага идва 44-годишният Булат Субаев, който в последните осем години е бил генерален директор на "Лукойл ЦИЕ и Белгия" - дивизията на "Лукойл" за Централна и Източна Европа. Преди това Субаев е бил шеф на дъщерната компания на "Лукойл" в Белгия, според руски публикации.

В решението на собственика на "Лукойл България" не се посочват причините за смяната на Валентин Златев, който е начело на дружеството от март 2008 г.

Пресслужбата на „ЛУКОЙЛ-България“ ЕООД съобщава, че Генералният директор на дружеството г-н Валентин Златев е назначен за Председател на Контролния съвет на „ЛУКОЙЛ-България“, като заменя на тази длъжност представителя на Президента на ПАО ЛУКОЙЛ г-н Алексей Ламбин. Заедно със зам.-председателския пост в Надзорния съвет на „ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас“, на новата си по-висока позиция той ще координира цялостната дейност на двете дружества от групата ЛУКОЙЛ и ще осъществява контролни функции над работата им, свързана с мястото им в социалноикономическия живот на страната.


Но според някои медиини източници решението е взето заради вътрешно разследване на дългогодишния представител на руската компания у нас за източване на българските ѝ активи.

Позицията която ще заеме е без особено значение, но вероятно Златев е успял да я спазари благодарение на контактите си с премиера Бойко Борисов, твърдят източници, запознати със случая. Според тях решението за смяната на Златев е взето окончателно през последните две седмици, след безуспешни усилия от негова страна да предотврати смяната.

Коментари


Отдавна не стъпвам в Лукойл, зареждам си в Ромпетрол и съм безкрайно доволен от качеството! Няма да пълня гушите на червената мафия!

Руснака започна да си събира рестото.

За анкетата кой Евродупетат е направил най много за България аз ще кажа НИТО ЕДИН всички предават България ако и да се казва Ангел Джамбазки или който и да е от тях.

Явно са се усетили че комунистът си остава комуняга.А ако и той да се казва Бойко Борисов.Той е свикнал само да краде.