Лятото си отива! Времето се разваля, ето какво ни чака

През нощта над по-голямата част от страната ще е предимно ясно и почти тихо. Главно над крайните западни райони ще има временни увеличения на облачността и на отделни места там ще превали, а до сутринта в източните райони и на места в котловините ще се образуват мъгли.

Утре ще преобладава слънчево време.

Преди обяд над Източна България ще има значителна ниска облачност, а след обяд над планините ще се развива купеста и на отделни места ще превали. Ще духа слаб до умерен вятър от източната четвърт. Максималните температури ще се между 27 и 32 градуса.

Над Черноморието преди обяд облачността ще е значителна - предимно ниска, като на места сутринта ще има и мъгли. Около пладне облачността ще се разкъса и намалее и до края на деня ще преобладава слънчево време.

Ще духа до умерен изток-североизточен вятър. Максималните температури на въздуха ще са между 24 и 26 градуса, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Над планините ще преобладава слънчево време, но ще се развива купеста облачност и на места, главно в следобедните часове, в масивите от Югозападна България ще превали и прегърми.

Вятърът ще е предимно от север и североизток - слаб до умерен. Максимална температура на височина 1200 метра ще е около 21 градуса, на 2000 метра - около 14 градуса.

В понеделник и вторник ще преобладава слънчево време, с максимални температури в повечето места между 27 и 32 градуса.

През първия ден, след обяд, над планинските райони от Западна България ще се развива купеста облачност, но само на отделни места ще има краткотрайни превалявания. Ще продължи да духа слаб до умерен вятър от източната четвърт.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?