Лоша поличба! Не оставяйте чантата си на пода, парите ще се обидят

Чанта, оставена на пода от гост, може да доведе до разорения стопанина. Това се обяснява с факта, че парите, в някакво количество или форма, обичат стриктния ред и уважение към тях. Когато поставите чантата на пода, парите могат да бъдат "обидени" от такова небрежно отношение към тях и да мигрират към по-отговорни и надеждни ръце.

Друго обяснение на поличбата защо не бива да се слага чантата на пода стига далеч назад в миналото. Славяните вярвали, че подът на дома  е това, което свързва реалния свят със света на злите сили. Поради това метенето и миенето на пода са били задължителен елемент от всекидневието. Жените са метели пода всеки път, когато в къщата се появявал неканен гост, за да защитят семейството от отрицателна енергия.

Затова, ако поставите чантата на пода, тя просто ще събере цялата лоша и вредна енергия, която е там. Ако пък направите това в чужд дом, а след това сложите чантата на пода у дома, тогава всичко негативно може да се премести от едната къща в другата. Но срещу това лошо влияние има и контрадействие - достатъчно е да поставите малък амулет във формата на буркан в къщата си, който няма да позволи отрицателна енергия да се установи в дома ви. 

Има международно обяснение за това знамение - в Европа се смята, че чанта, оставена на пода, предвещава кражбата на ценни предмети и пари. На практика във всички европейски домове, на входа на жилището има малка масичка, която е проектирана точно така, че човекът, който е влязъл, да може да постави багажа си върху нея и да избегне отрицателните последици. 

В Латвия се смята, че ако поставите чантата на пода, тя ще блокира паричните постъпления на стопанина на къщата, и ще го доведе до фалит. Ето защо не злоупотребявайте с гостоприемството на стопаните и не правете това, когато пътувате до Латвия.

При всички случаи, идеята за това какво ще се случи, ако поставите чантата на пода, има много тълкувания. Но има и едно общо: такова действие може да доведе до фалит, кражба или загуба на пари. Смята се, че чантата, поставена на пода, дава цялата си парична сила на пода и тъй като вече сме установили, че пода е специално място в къщата, където циркулира отрицателната енергия, се оказва, че всички парични потоци ще попаднат в "никъде". 

Ако вярвате на поличбите, но не можете да се отървете от навика да поставяте чантата на пода, има няколко решения на този проблем. Сложете в коридора малка масичка или шкафче, върху които да слагате чантата, когато се прибирате. Или използвайте вместо чанта - клач. Тогава гарантирано у вас няма да възникне желание да оставите това голямо портмоне на пода. Грижете се вашите пари и никога те ги оставяйте на пода.

Източник jenata.blitz.bg

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?