Лоша новина за бъдещите шофьори

Нови цени на шофьорските курсове ще има най-вероятно наесен. Днес предстои да се гласува ключова промяна при обучението на кандидати, според която часовете за кормуване се увеличават от 31 на 45. Вече ще има повече кормуване на магистрали, извънградски пътища и нощни упражнения. 


В момента един курс в Пловдив върви между 600 и 800 лева. Не се хващайте на цена, по-ниска от 500 лева, защото е нереална, предупреждават инструктори от града. При такава оферта задължително ще ви искат допълнително пари, защото няма да е включено всичко. 

Ако промените се одобрят, цената на курса ще гони 1000 лева. Инструкторите са категорични, че отново ще приемат плащане на части, защото сумата ще се окаже непосилна за повечето младежи. Като последваща стъпка при обучението на кандидат-шофьори ще бъдат включени и упражнения на тренажор. Симулатори се ползват повече от 10 години в много европейски държави и според председателя на Съюза на преподавателите по авто-мото подготовка Йонко Иванов, те дават много добри резултати. 

Промените, касаещи шофьорските курсове, в момента са в Министерството на образованието и за да бъдат приети, е нужен подписът на министър Красимир Вълчев.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?