Подай сигнал

Локомотив се запали, 300 пътници блокирани

Бързият влак от София за Горна Оряховица престоява в участъка между гарите Роман и Кунино

България

от Екип Марица 836 прегледа 0

Локомотив се запали, 300 пътници блокирани

Около 19:50 ч. в участъка между гарите Роман и Кунино локомотивната бригада на бърз влак № 2641 от София за Горна Оряховица забелязва дим, излизащ от машинното отделение на локомотива, съобщиха от БДЖ.

Машинистите своевременно са предприели действия за спиране на влака, като са задействали автоматичната пожарогасителна система и са използвали наличните пожарогасителни средства. Подаден е сигнал до Национална служба „Пожарна безопасност и защита на населението”, които са изпратили противопожарни екипи на място да обезопасят локомотива.

В пътническата композиция пътуват около 300 пътника, които са изведени на разстояние от влака със съдействието на превозния персонал поради съображения за сигурност. От гара Мездра е осигурен друг локомотив, който да обслужи влака.

Извънредното спиране на бързия влак от София за Горна Оряховица в участъка Роман и Кунинo по никакъв начин не е застрашило живота и здравето на пътниците и превозния персонал, уточняват от БДЖ.

Коментари


Колеги срамота е ,и за затвор сте .Това не е било никога в БДЖ новото ръководство когато постъпи Декември 2018 г веднага спря всичкк поръчки за части ремонти о т.н за да ги нареди за свой т.е ТБД и Ковачки срамота е да се оправдават че са стари.Няма стара тахника некадърници няма има комисионери в лицето на Желязков и Никола Василев Машата на Ковачки .Ние достигнахме до 18-20локомотива извън експоатациая бе колеги