Локо е на финал, чака Ботев или ЦСКА

Локомотив се класира за финала в турнира за Купата на България, след като направи 0:0 на реванша срещу Септември. Черно-белите бяха спечелили първия двубой с 4:0 и лежерно изчакаха да минат 90-те минути на Нацоналния стадион Васил Левски. Железничарите ще разберат кой ще е съперникът им за трофея след утрешната среща между ЦСКА и Ботев в Борисовата градина. За последно Локо стигна до последния мач в надпреварата през 2012 година, но загуби в Бургас от Лудогорец.
При успех на канарчетата утре вечер това ще бъде първи пловдивски финал в историята на българския футбол.

КРАЙ НА МАЧА! ЛОКОМОТИВ Е НА ФИНАЛ!
88 - Жълт картон за Цветанов.
83 - Страхотно изпълнение на Галчев от пряк свободен удар, но Луков спаси! Опитният халф получи възможност да обстрелва целта от над 25 метра и завъртя топката над стената към горния десен ъгъл. Изстрелът можеше да бъде и по-силен, а Луков ефектно се хвърли и улови топката във въздуха.


82 - Последна смяна в Септември - Борис Галчев замени младия Димитър Костадинов.


78- Последна смяна за Локомотив - Йосип Томашевич замени Игор Банович, който по-рано също беше декориран.

77 - Димитър Илиев отново посегна към гола, ала Галев беше блестящ! Капитанът получи топката пред наказателното поле, напредна с няколко метра и при липса на по-добра опция нанесе параболичен изстрел с десния крак. Галев успя да направи нужните стъпка-две назад, за да избие с една ръка и да предотврати попадението.


75 - Аплодисменти за Галев, който спаси сигурен гол! Димитър Илиев първоначално шутира от 12-ина метра, а Бенга го блокира. Отскочилата топка отиде встрани у Ожболт, който я върна към капитана си. Илиев този път финтира Бенга и стреля мощно по диагонала, а Галев боксира с двете ръце.


74 - Втора смяна в Локомотив - Анте Аралица отстъпи мястото си на Ален Ожболт.


73 - Жълт картон и за Аралица.
71 - Спасяване на Луков след далечен шут на Русев.
65 - Първа смяна и за Локомотив - Парвиз Умарбаев зае мястото на Янко Ангелов, който бе един от футболистите с официални предупреждения.

63 - Първа смяна в Септември - Здравко Димитров напусна игра и проведе някакъв диалог с Христо Арангелов, след който остана впечатлението, че играчът не е особено щастлив от смяната си. Вместо него на терена сега се подвизава Суад Сахити.

62 - Жълт картон и за Янко Ангелов от Локо Пд, който задържа съперник за фланелката.


61 - Жълт картон за Банович.
52 - Спасяване от Валентин Галев! Първият шанс пред Локомотив Пловдив бе налице! Янко Ангелов центрира от ъглов удар, а на около 2 метра пред вратарското поле Буна скочи най-високо. Белгиецът нанесе удар с глава към долния ляв ъгъл и Галев с две ръце боксира встрани. Впоследствие Бенга доизчисти кълбото.

50 - Жълт картон за Милош Петрович от Локо Пд.


НАЧАЛО НА ВТОРОТО ПОЛУВРЕМЕ

КРАЙ НА ПЪРВОТО ПОЛУВРЕМЕ

43 - Жълт картон за Илия Димитров за реплика.
40 - Напрежение между Стивън Езе и Илия Димитров. Нигериецът от Локомотив Пд при битка за позиция за високата топка закачи с лакът в лицето преотстъпения от Левски играч. Наложи се съдията Валентин Железов да успокои страстите между двамата.
27 - Димитър Илиев показа брилянтно първо докосване, с което елиминира двама защитници на Септември в наказателото поле. Последвалото му центриране беше разгадано от Георги Стоичков, който изчисти с глава пред погледа на Един Бахтич.

17 - Спорно положение в пеналта на Септември. Бахтич бе повален в наказателното поле, но реферът Железов не свирна дузпа.
12 - Уникален пропуск на Септември. Иван Тилев метна дълъг диагонален пас наляво за Здравко Димитров, а опитният Асен Георгиев подцени топката, която го прехвърли. Крилото на столичани отигра по перфектен начин, пускайки пас по земята за абсолютно непокрития Илия Димитров. Преотстъпения от Левски нападател комично се размина с топката, когато голът изглеждаше сигурен.
9 -  Димитър Илиев проби с дрибъл в половината на Септември, а след като съхрани топката, даде пас в коридор за Анте Аралица отдясно. Щом пресече границата на пеналта, хърватинът шутира силно към близкия горен ъгъл, като не пропусна с много целта.
6 - Младите футболисти на домакините изненадаха Локомотив със заучено изпълнение от пряк свободен удар, отсъден на над 30 метра от целта. Тилев с нисък пас намери вляво Здравко Димитров, който с фалц копна топката и изведе Владимир Николов сам срещу вратаря. Изстрелът на младока не беше най-добрият и това улесни Луков при спасяването.
Локомотив излиза със състава от първия мач срещу Септември и на реванша в столицата. Домакините пък са направили множество промени като по-опитните им играчи са на пейката. На Лаута черно-белите разгромиха противника с 4:0.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Добра покупка за Локо Пд ли е Реда Рабей?