Лох Нес стряска хората от 15 века

Вече  15 века слухът за чудовището Лох Нес ужасява  света. Счита се, че за първи път за тайнственото явление, кръстено по-късно  Неси,  се е чуло  още през 565 г. Монах разнася злокобната вест, че е бил нападнат от  неизвестен звяр.

 


За чудовището  започват усилено да говорят през  1933 г. Засега няма  доказателства дали Неси съществува,  или това е легенда.  Според една от версиите Неси е воден динозавър, например плезиозавър. Други предположения са, че  е гигантска змиорка или есетра, както и че може да е примитивно китообразно с дълга шия или огромен тюлен. Има теория, че  това е  плътен пасаж риби, който  се движи  като грамаден звяр.

 


Най-известната снимка, на която се твърди, че е заснето, е публикувана в Дейли Мейл на 21 април 1934-та; авторът <210> е Робърт Кенет Уилсън. Оттогава насам има много свидетелства, че съществото е забелязано да показва част от тялото си над водата, направени са множество опити да бъде открито и уловено. При някои проучвания са използвани сонари, ехолокатори, които показват, че наистина в дълбините на езерото може да има масивни плаващи предмети.

 


Лох  Нес е сладководно езеро в Северна Шотландия  с дължина 37 километра,  1,5 км ширина и с площ близо 56.4 кв. км.  Най-дълбоката му точка е 230 метра.  Има славата на най-богатото на риба  във Великобритания. През 2000 г. там  е уловена рекордната 7,5-килограмова пъстърва, но не и  Неси.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?