Ливърпул прегази Порто, Реал обърна ПСЖ с 3:1

Ливъпруп вече е на четвъртфинал в Шампионската лига, след като буквално прегази с 5:0 Порто на Ещадио Да Драгао. Близо до място сред първите осем в турнира е и Реал, който взе комфортна преднина от 3:1 срещу звездния ПСЖ. Белия балет обърна у дома лидера във френската Лига 1, след като Адриен Рабио (33) изведе гостите напред в резултата. Кристиано Роналдо (45-дузпа, 83) вкара два гола за пълния обрат, а Марсело (86) оформи крайния резултат.

Така „кралският” клуб взе добър аванс, но и допусна гол на чужд терен, който би могъл да натежи на реванша в Париж.

На Ещадио Да Драгао мърсисайдци поведоха при второто си по-интересно положение в мача. Удар на Вайналдум бе блокиран от защитник и топката се върна в холандеца, който асистира на Садио Мане (25) и нападателят прати топката под плонжа на вратаря за 0:1. Малко след това играчите на Юрген Клоп удвоиха преднината си чрез Мохамед Салах (29), разписал се с добавка след отбита в гредата топка при шут на Джеймс Милнър.

Минута преди края на първата част домакините имаха възможност за гол, но след удар на Тикиньо топката премина на сантиметри покрай вратата.

„Драконите” опитаха да натиснат в началото на втората част, но мърсисайдци бързо охладиха страстите им, след като Садио Мане (53) вкара втория си гол в мача след добавка при отбит удар на Роберто Фирмино.

Ливърпул продължи да контролира играта и Роберто Фирмино (70) се разписа за 0:4 след перфектен пас на Джеймс Милнър. Седем минути след това Милнър подаде с глава към Фирмино, който също с глава отправи неточен удар.

До края на мача „драконите” не успяха да стигнат до почетен гол, а вместо това получиха пети във вратата си. Садио Мане (85) оформи хеттрика си след мощен удар от далечена дистанция, довел до красив гол и крайното 0:5.

Реваншът на "Анфийлд" в града на Бийтълс е на 6 март от 21:45 часа българско време. /Марица.бг

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Допринася ли Гребната за добро качество на живот и активен отдих в Пловдив?