Подай сигнал

Линия за кифли тормози с шум цял квартал

Регион

от Цанка Семерджиева 863 прегледа 0

Снимка: Гугъл

Експерти от РИОСВ и Регионална лаборатория извършиха проверка на “Хлебозавод Тимс"след подадени сигнали и подписка от граждани за постоянен шум и неприятна миризма в района в резултат на производствената дейност.

Измервания на нивата на шума не били направени обаче, тъй като според жалбоподателите излъчваният в момента шум е с нисък интензитет. Предстои внезапна проверка, която ще се направи щом постъпи сигнал по телефона, съобщиха от екоинспекцията.

По време на посещението в предприятието във вторник в 17:30 ч. е извършен оглед на производствената площадка и помещения. Установено е, че всички линии за производство са в работен режим. Заводът работи неравномерно, в зависимост от пазарното търсене и направените заявки от клиенти. При проверката е проведен разговор с двама от жалбоподателите, които определят като основен източник на шум линията за кифлички, плитки и бисквити и складовото помещение „Експедиция на готова продукция".

Установено е, че към всички помещения в обекта е изградена вентилация и климатизация. По данни на управителя на дружеството в най-кратък срок ще бъде извършена реконструкция на вентилационната система, като изходящият въздуховод ще бъде шумоизолиран и изведен от западната страна на помещението, към вътрешния двор, по-далеч от жилищните сгради.

Във връзка с миризмите в резултат на дейността е извършен и обход на района по най-близо разположените улици, при който не e установено наличие на миризма, казаха още от екоинспекцията.

Коментари


ЗАВИСТА НЯМА ГРАНИЦИ