Летен грип мори пловдивчани

Пациенти с летен грип напълниха лекарските кабинети  в Пловдив и областта през последната седмица. За това информираха джипита. На някои от тях се наложило на ден да преглеждат от 20 до 30 свои пациенти и да им изписват лечение.

Пострадалите се оплаквали от висока температура, повръщане, разстройство, болки в ставите и мускулите  и главоболие. Особено тежко заболяването се понасяло от децата, които били транспортирани до болниците, за да бъдат включени веднага на системи. Някои от хората пристигали в лекарските кабинети направо от морето, където били на почивка. Имало случаи на провален отдих заради грипа.   

Факторите, обуславящи вероятността да заболеем от летен грип, са честите промени между горещите температури навън и ниските температури в работните помещения, излагането ни на въздушни течения, продължителни слънчеви бани или изморителна физическа активност при високи температури могат да надвият тялото. 

Ако вирусите открият резистентност, те лесно могат да влязат в него и да доведат до инфекция. В случай че се почувстват зле, хората да потърсят медицинска помощ, а не да прибягват до самолечение, за да не си навредят допълнително, съветват лекарите. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
Били

Били

18.07.2019 | 17:33

Тръшнахме

Отговори
0 0
Били

Били

18.07.2019 | 17:30

И в София го има . Трима се тръгнахме в къщи. Не сме ходили на море, нито в Пловдив, за жалост, че много го обичам този град.

Отговори
2 0

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?