Лесни трикове за повдигане на тонуса през пролетта

Пролетта е може би най-прекрасният сезон в годината. Често обаче точно през март и април се чувстваме без тонус и настроение, разсеяни, без желание за работа. Обяснението е просто - пролетна умора заради нарушения баланс на организма. Ето лесни трикове, с които да държим тонуса си на ниво.

 


Витамин С и витамин Д за имунитет

 


Всекидневният прием на фреш от 4 лимона, разредени с вода, осигурява достатъчно количество от необходимия витамин за организма, което се натрупва в надбъбречната жлеза ​- ключово място, където се синтезират едни от най-важните хормони, подпомагащи отслабването - адреналин и кортизол. Също толкова важен е и витамин D. Съдържа се в много видове риби, в гъбите, в жълтъка на яйцето.

 


Джинджифил, мед и лимон - за перфектна храносмилателна система

 


В Китай и Индия джинджи​филът е предпочитано средство срещу смущения в дейността на храносмилателната система. По лъжица смес от джинджифил, мед и лимон сутрин и вечер преди хранене подобрява метаболизма и забравяте за запека. 

 


Кисело мляко - източник на полезни бактерии

 


 Киселото мляко, както и киселото зеле съдържат млечнокисела бактерия и бифидобактерия, които се грижат добре за здравия климат в червата.

 

Ябълки - фибри и витамини

 


Доказано е, че една ябълка на ден увеличава продължителността на живота ни с цели три години! И това не е случайно, защото съдържащият се в ябълките пектин премахва чувството за глад и има способността да свързва мазнините, като "почиства" червата. 

 


Бирената мая лекува нервите

 


Бирената мая, освен че е добър източник на витамин В, стабилизира нервите и създава добро настроение.

 


Баня с ябълков оцет при стрес и умора

 


Баня с ябълков оцет  ще ви отпусне, освежи и пробуди за нов живот. Тази баня, освен че повишава живителните сили на организма, активира и обмяната на веществата.

 


Сауна

 


Сауната отпуска организма, почиства от шлака, засилва обмяната на веществата. Това помага на процесите за по-бърза регенерация на кожата, при което тя изглежда по-млада, свежа и тонизирана. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?