Лесна и вкусна лятна торта без печене

Необходими продукти: 300-350 гр. пандишпан или бишкоти, 500 гр. течна сметана, 1ч.ч. захар, 3 с.л. желатин, ягоди, киви

Начин на приготвяне: В 1/2 ч. чаша студена вода сложете посоченото количество желатин за половин час. Разбийте хубаво сметаната със захарта. След като сте изчакали 30 минути, сложете желатина на котлона. Изчакайте да се разтвори, но бъдете много внимателни – не трябва да завира. Добавете сметаната на тънка струйка и бъркайте енергично.

В дълбок съд сложете найлоново фолио. Върху него подредете наразяните на малки парчета ягоди и киви, а върху тях – част от натрошения пандишпан. Повторете още веднъж с нов слой плодове и пандишпан. Залейте тортата с желатиново-сметановата смес. Оставете я в хладилника за поне два часа. След това внимателно прехвърлете ефектния сладкиш в подходящ съд и поднесете.

Някои сладкари споделят, че вместо сметана слагат кисело мляко. Кулинари обясняват, че са правили вкусния сладкиш със сезонни плодове и почти всеки вариант е много вкусен.

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?