Подай сигнал

Лесна формула спасява косата от горещините

Лайфстайл

от . 4264 прегледа 0

Лесна формула спасява косата от горещините

Несъмнено една от запазените марки за женственост и красота е здравата коса. Тя обаче през лятото често страда от високите температури и вредните UV лъчи. Затова трябва да се наблегне на грижата от скалпа до краищата.


Подхранващи масла


От изключително значение е да се следи за състоянието на косата, за да не се стига до драстично скъсяване на дължината <210>. Жегите водят до изсушаване, изтъняване и накъсване на косъма, ето защо е най-добре редовно да подхранваме отделните кичури с масла. Подходящи са естествените продукти, които не съдържат парфюми и спирт. Пример са кокосовото, бадемовото, аргановото и рициновото масло.


Хидратация


Освен че е нужно косата да се подхранва отвън, трябва да се помисли и за възстановяването на косъма отвътре. Научно доказано е, че водата помага за заздравяването на косата на клетъчна основа. Има много лесна формула, която показва колко литра вода е необходимо да се приемат на ден, за да е максимален ефектът. Умножава се телесната маса по 0,033. Така ако една жена тежи 50 кг, то 50x0.033= 1,65 л вода на ден.