Лесна формула спасява косата от горещините

Несъмнено една от запазените марки за женственост и красота е здравата коса. Тя обаче през лятото често страда от високите температури и вредните UV лъчи. Затова трябва да се наблегне на грижата от скалпа до краищата.


Подхранващи масла


От изключително значение е да се следи за състоянието на косата, за да не се стига до драстично скъсяване на дължината <210>. Жегите водят до изсушаване, изтъняване и накъсване на косъма, ето защо е най-добре редовно да подхранваме отделните кичури с масла. Подходящи са естествените продукти, които не съдържат парфюми и спирт. Пример са кокосовото, бадемовото, аргановото и рициновото масло.


Хидратация


Освен че е нужно косата да се подхранва отвън, трябва да се помисли и за възстановяването на косъма отвътре. Научно доказано е, че водата помага за заздравяването на косата на клетъчна основа. Има много лесна формула, която показва колко литра вода е необходимо да се приемат на ден, за да е максимален ефектът. Умножава се телесната маса по 0,033. Така ако една жена тежи 50 кг, то 50x0.033= 1,65 л вода на ден.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
3 коментара
Георги Илиев Митев

Георги Илиев Митев

18.08.2019 | 17:33

ЩОМ "ЧИНОВНИКЪТ" Е В СТАЯ ИЗБОРИТЕ МОГА ДА ГИ "РАЗГАДАЯ". МОГА И ДА ГИ РЕША, ЗАЩОТО НЕ ГРЕША. ЩОМ ИМА РИМА ЗНАЧИ Е ОТ "ПРИМА"...

Отговори
0 1
Георги Илиев Митев

Георги Илиев Митев

18.08.2019 | 17:21

ТОВА Е РАБОТНАТА СЕДМИЦА НА "ВИСШИСТИТЕ". ДНЕСКА БУДУВАТ, УТРЕ ФЛИРТУВАТ, ВДРУГИДЕН СИ ПАЗАРУВАТ, ПОСЛЕ ПЪК ПРАЗНУВАТ И НАКРАЯ ПАК ПИРУВАТ. СЕДМИЦАТА СВЪРШИ, МЕСЕЦЪТ ПРИВЪРШИ И ГОДИНАТА ЗАВЪРШИ, А РАБОТАТА СИ... НЕСВЪРШИ.

Отговори
2 1
@ 4

@ 4

18.08.2019 | 17:09

МаЙ плаче за вързване!!!

Отговори
0 1

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?