Леонардо ди Каприо върна оскара си! Ето защо

Холивудската звезда Леонардо ди Каприо ще върне своята награда „Оскар“. Тази новина разочарова многомилионната армия от фенове на актьора, тъй като той спечели заветното отличие след големи агитации и подигравки.

Те обаче могат да си отдъхнат, тъй като не става въпрос за наградата от 2016 година, отредена за ролята му във филма „Завръщането“. Екранният вълк от Уолстрийт получи статуетка и през 2015-а, подарена му от малайзийския бизнесмен Джо Ло. Той връчи на Ди Каприо трофея на Марлон Брандо от 1954 година редом с други подаръци, сред които картина на Пикасо.

Според New York Times бизнесменът е купил статуетката от търг за 600 хиляди долара. В съдебен иск обаче се посочва, че тя е била открадната от дома на Брандо. В момента Ло е обвинен в измама с инвестиционен фонд за милиарди долари и звездата от „Титаник“ трябва да предаде на полицията всичките си дарове от него.

Академията за филмови изкуства и науки си запазва правото да изкупува която и да е от статуетките на символична цена от един долар и се предполага, че именно там ще бъде върнат трофеят на Брандо, след като приключи разследването.

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?