Лекари разказаха за крещящата глупост на пациентите

Ние се оплаквахме от медицината и лекарите. Но ще се изненадате, когато научите, че в медицинската общност се разпространяват шеги за небрежни пациенти, които нарушават всички предписания и показват връх на глупостта.

На популярния уебсайт Reddit медицинските служители споделят истории за напълно погрешни схващания на пациентите, пише zdrave.to.

Да объркате антибиотиците с пробиотиците - защо не, думите са подобни. За този случай, споделя жена лекар с прякор Kaclassen. Тя добавя, че пациентът ѝ решил да лекува сифилис с пробиотици.

Друг медик споделя история за това как пациентката му е правила секс шест часа след раждането. Излишно е да казваме, че за нейното здраве това не е било най-доброто решение.

Акушер пък разказа страховита история, че пациентка, която вече раждала, е направила скандал, вярвайки, че акушерът винаги дърпа детето от жената.

В онлайн пространството се разказва и за хора, които не изваждат опаковката от ректалните си супозитории преди употреба.

Връх на глупостта е проявила жена, която се е инжектирала с белина. Защо? За избелване на вагината.

Лекарите казват, че почти всички пациенти нарушават основните изисквания: да пият лекарства навреме, да преминат целия курс на лечение, да не ядат преди операция, да не пият алкохол по време на лечението.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?