„Лебедово езеро“ идва на кънки в Пловдив

Руският държавен балет на лед „Санкт Петербург“ представя класиката по Чайковски

Едно от най-любимите класически произведения на всички времена - „Лебедово езеро“, отново стъпва в Пловдив в най-атрактивната си форма - с хореография върху лед. Изпълнението е на познатата и любима на почитателите на класическото изкуство формация Руски държавен балет на лед „Санкт Петербург“.

С оригинална музика на Чайковски на 11 декември спектакълът ще преобрази сцената на Градския дом на културата „Борис Христов“ в заледено езеро, което ще потопи зрителите в приказния свят на грациозните лебеди в изпълнение на руските олимпийски шампиони по фигурно пързаляне.

Представленията на трупата у нас по правило разпродават всички места в залата седмици преди обявената дата. Такава е и съдбата на представените през годините в Пловдив „Лешникотрошачката“, „Ромео и Жулиета“ и „Спящата красавица“. Тази година тур програмата на руския балет включва и София на 8 декември, а билетите вече са почти изчерпани.

След премиерата си през далечната 1877 година в московския "Болшой театър", "Лебедово езеро" гастролира из най-престижните театри по цял свят в интерпретации за деца и възрастни.

Сред виртуозните ледени балетисти се отличават европейските и олимпийски шампиони Людмила Белоусова и Олег Протопопов, заедно с още 20 от най-популярните състезатели на Русия, известни още като „Руските господари на спорта“ заради многобройните им победи в най-престижните световни състезания.

Билети за „Лебедово езеро“ вече се продават в мрежата на Eventim на цени между 40 и 60 лв., като първите 100 билета са на промоционална цена с 10 лв. отстъпка.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?