Звездни рожденици, празнуващи тази вечер

Пазарджиклийката Лейди Би е родена на същата дата като Емили Проктър, Сигорни Уийвър и Мат Деймън

А ето и някои от звездните рожденици, празнуващи тази вечер: 

Бойка Ленкова Щерева - Лейди Би 

Популярна хип-хоп изпълнителка, родена в Пазарджик. Пее рап, джаз, соул, поп, рок. Дебютният й албум "Back2U" излиза на музикалния пазар през 2002 г. В него са включени 17 песни, които са авторски. Вторият и албум се казва "Da Bit 4" и е издаден от звукозаписна компания "Рива Саунд". Лейди Би е била в Дубай и САЩ, където е имала концерти с чуждестранни музиканти. Тогава се запознава с рапъра 50 Cent. Певица участва на конкурса Евровизия през 2009 година. Там стига до финал с изпълнението на песента Chance to love you". Лейди Би има три албума и клипове на над 10 песни. Тя е пяла с "X Team ", "Ice cream", "Deep Zone Project".

Люлин Търкаланов

Той е пазарджишки художник, наистина интересен автор. Представя себе си всеки път в различна светлина. Художник, който никога не се задоволява с направеното, с постигнатото. Продължава да създава новите си творби, търсейки различни изразни средстава. Постоянно екпериментира с нови материали и техники. Философското му мислене не го оставя намира и той издирва, опитва и създава оригинални композиции.

Люлин Търкаланов е роден през 1963 година. Учи в гимназия “Иван Аксаков”. Завършва в НАТФИЗ специалност “Сценография”. Член е на Съюза на българските художници.  Представял е самостоятелни изложби в Пазарджик, София, Ботевград, Смолян, Добрич. Негови творби са притежание на частни колекции.

Десислава Атанасова 

Български юрист и политик от ГЕРБ, бивш министър на здравеопазването. Завършила е право, политология и европейска интеграция. 

Емили Проктър 

Американска киноактриса. Участието й в сериала "От местопрестъплението" е един от дебютите й с главна роля. 

Мат Деймън 

Американски актьор, сценарист и продуцент. Носител на "Златен Глобус" и "Оскар" за "Най-добър оригинален сценарий" за филма "Добрият Уил Хънтинг" 

Митко Събев 

Председател на Съвета на директорите на "Петрол Холдинг" АД и председател на Надзорния съвет на "Петрол" 

Сигорни Уийвър 

Американска киноактриса. Най-известната й роля е във филма "Пришелецът" и продълженията му. Снима се и в успешния научнофантастичен филм от 2009 г. - "Аватар". /”Пазарджишка Марица”

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кои са най-важните проекти за Пловдив?