2374
Следвайте ни

Знаете ли, че сексът е най-добро лекарство на света

viber icon

Сексът оказва огромно влияние върху живота. Според британски учени именно активният полов живот може да предпази хората от страшни болести. Специалистите смятат, че е обичайно след определена възраст желанието за интимни ласки да спадне, но това не се отразява добре на никого и може да доведе до сериозни здравословни проблеми, пише Daily Mail.

Затова пък честото практикуване понижава риска от появата на редица болести, сред които артрит и диабет.

Лекува леката депресия чрез отделяне на ендорфин в кръвта, повишаване на настроението и чувството за добро физическо здраве.

Естествен антихистамин е - помага в борбата с астмата и сенната хрема. Помага за изгарянето на част от калориите от приятната романтична вечеря.

Тонизира почти всеки мускул в тялото и е доста по-забавен от плуване на 20 дължини в басейна.

По време на секс в женския организъм се отделя голямо количество естроген, който придава блясък на косата и прави кожата гладка.

Липсата на интимни ласки обаче се отразява негативно и при двата пола.

Изданието се позовава на проучване на учени от университета Англий Ръскин, в което са се включили около 6000 представители на двата пола. Резултатите от изследването показват, че отсъствието на интимна близост не влияе добре и на мъжете, и на жените. Все пак се уточнява, че представителите на силния пол по-тежко приемат липсата.

Специалистите стигнали до извода, че за 63 процента от мъжете нередовният полов живот крие риск от развитието на онкологични заболявания. При жените липсата на секс носи ниско самочувствие и лошо настроение.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кой кандидат-президент ще гласувате на 14 ноември?