Зловещо! Ето какъв сън се явява на човек, преди да умре

Загадъчно и интригуващо откритие направиха медици от Центъра по хосписна и палеативна помощ в Бъфало САЩ в резултат на десетгодишно изследване, съобщава "Популярна механика".

 Екип специалисти, начело с Кристофър Кер, наблюдавали умиращи пациенти и така установили, че смъртта дава знак за приближаването си – малко преди тя да настъпи, хората били «навестявани» от едни и същи ярки сънища. Трябва да се отбележи, че този феномен е бил регистриран при 88% от общо над 13 000 души, наблюдавани през този период.

По техни разкази, в 72 % от случаите, те общували насън с починали роднини и приятели, изпитвайки най-топли чувства. 59 % от участниците в наблюдението опаковали куфари или купували билути в последните си сънища, тоест «стягали са се за последния си път», казват учените.

29 % също виждали свои близки и роднини, но живи. И накрая, 28 % наблюдавали в предсмъртните си сънища различни свои спомени от живота си, оставили у тях приятни впечатления.

Учените отварят голяма скоба и с тъга споделят, че в групата на изследваните е имало и тежко болни деца. При тях е установено изключение от общата тенденция – на малките ангелчета, дни преди да си отидат от този свят най-често им се присънвали покойни домашни животни – любимо куче, или котка, което те разпознавали и назовавали по име. Споделяли също, че им присънвали и възрастни хора, но не знаели кои са те.

Според учените, загадъчните съновидения започвали 10-11 седмици преди смъртта, като при това, три седмици преди края на земния път, честотата им стремително се увеличавала. На този етап Кер и неговият екип нямат обяснение на странния феномен. Възможно е с приближаването на смъртта в мозъка да настъпват някакви изменения, водещи до подобни повтарящи се сюжети насън. Ясно е едно обаче, това успокоява хората и намалява страха им от скорошната смърт, казват те.

Източник: Мениджър Нюз

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
1 коментар
Стефанов

Стефанов

23.06.2019 | 12:07

Според вас трябваше досега да съм ритнал камбаната 3 пъти, но не. Това съ сънищата може би не е напълно вярно.

Отговори
0 0

Анкета

За кой отбор ще стискате палци на Евро 2024?