Следвайте ни

Зла свекърва или зла снаха? Ври и кипи в дома на Ваня Костова

viber icon

Звездата на легендарната група „Тоника СВ” Ваня Костова сложи край на чутовните скандали с бившата си снаха Стефаниа Цветкова. Цяла година двете жени воюваха жестоко помежду си, а ябълката на раздора бе единствената внучка на певицата. Изпълнителката на „За старата любов“ била всеотдайна майка и баба, но с много инатлив нрав и обсебващ характер. 

Синът на естрадната звезда Ваня– Боян и майката на 8-годишната им дъщеря Ванеса, бяха в тежка битка за родителските права над общото им дете. Единственият наследник на 63-годишната певицата и бившата му съпруга Стефаниа, с която бяха заедно 8 години, водеха война за невръстното момиченце. Страстите в семейството вече са утихнали, а баща и дъщеря често можели да бъдат забелязани да прекарват времето си заедно по паркове и градинки. Боян можел да вижда Ванеса винаги, когато пожелае и често я водел вкъщи, при баба й Ваня. 

Доскоро всеки един от родителите искаше да поеме грижата за него и претендираше пред магистратите, че има по-добри условия от другия. Покрай скандалите между тях в епицентъра на бурята попадна и директорката на Националното музикално училище „Любомир Пипков“ - Столина Добрева. Ваня Костова неколкократно ходила в кабинета й с молба да смени преподавателите на малката Ванеса и дори настоявала да бъде преместена в друга паралелка. Синът й Боян пък се появи по Нова телевизия в репортаж пред сградата на училището и порица директорката, че не се съобразявала с неговите желания и с тези на майка му, писа Уикенд. 

„Става въпрос за тежка семейна ситуация, в която двамата родители не могат да се обединят около това какво искат за детето си“, обясни тогава в ефир Столина Добрева и допълни, че най-накрая е било удовлетворено желанието на Ваня Костова да бъде сменен преподавателят по солфеж на детето. 

Бившата снаха на певицата също има музикално образование. Красивата брюнетка е завършила Музикалната академия „Панчо Владигеров”, а след това и НАТФИЗ. Известно време се подвизавала като водеща в телевизия СКАТ. 

Колеги на естрадната звезда разкриват, че тя всъщност е доста чепата и двете със снаха й трудно са се спогаждали. Костова обаче се защитата всеки път от нападките, че е зла свекърва с аргумента, че бившата й снаха е кръстила детето си на нея. Ако двете не се разбирали, тя едва ли щяла да направи този избор. Властната Ваня командорела сина си и снаха си Стефаниа, които не смеели да й противоречат. Неслучайно младите живеели в жилище, близко до това на Ваня, на съседен етаж. Под претекст, че иска да помага в грижите за малката си внучка Ванеса, певицата често ги инспектирала и следяла изкъсо семейния живот на сина си. 

Дълги години в музикалните среди се шушукаше, че Ваня изцяло е обсебила наследника си и му пречи да се задоми. Преди да срещне Стефаниа, Боян имал само една сериозна приятелка – македонката Мелина, и това давало повод за най-различни слухове. „Истината е, че той мене ме командори, а не аз него. Все аз му вървя по гайдата. Майка ми така казваше: „Ще го слушаш, защото той е по-умен от тебе!”. И аз, какво да правя, слушам го, а най-накрая излиза, че не той, а аз съм била авторитарната”, брани се певицата. 

Макар че е наследил гласа и таланта на майка си, под нейния натиск Боян завършил медицина. Запознал се със съпругата си Стефаниа съвсем случайно. Връзката им се развила скорострелно и един ден певицата разбрала, че трябва да стяга сватба едновременно с новината, че ще става баба. Така Боян поставил майка си пред свършен факт. Появата на Ванеса за кратко скрепила отношенията между снаха и свекърва. Покрай развода на Боян и двете били в сложни отношения, но най-накрая успели да изгладят разногласията в името на малката Ванеса. 

Коментари (4)

Враца

Враца

20.09.2020 | 19:09

Гледала съм Ваня в Биг брадър и ми се видя много зла, но каквато да е не трябва да се меси. Един добър родител трябва дагледа детето му да е щастливо с човека, с който си е избрало да живее.

Отговори
34 1
Росица

Росица

20.09.2020 | 18:28

Най-грешното родителско поведение, да не позволяваш децата ти да имат собствен живот.

Отговори
37 0
Дддд

Дддд

20.09.2020 | 17:30

Не е завършил.

Отговори
5 1
Цвети

Цвети

20.09.2020 | 14:48

Никой не го интересува

Отговори
21 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какви трябва да са следващите мерки срещу COVID-19 в Пловдив?