Следвайте ни

Завист в ефира! БНТ подмами Векилска с космическа заплата

viber icon

„Връщам се на екран с радост и ентусиазъм и нямам търпение да се впуснем заедно с колегите в страната и със зрителите в едно невероятно приключение из цяла България с историите около нас“.

Така Мариана Векилска обяви, че вече има нова работа - ще води свое предаване в БНТ. Поканата е получила лично от директора Емил Кошлуков, който не пести комплиментите си за нея: „Изключително много се радвам, че опитен професионалист като Мариана Векилска се присъединява към нас. Заедно с колегите от регионалните центрове ще създадат предаване, което ежедневно ще надниква в най-интересните кътчета на България“.

Според запознати заплатата на Векилска е 5000 лв.

Само месец преди да се присъедини към екипа на БНТ, тв звездата подписа още един трудов договор. След серия от конкурси и препитвания тя се сдоби с поста главен експерт в дирекция „Музеен маркетинг, връзки с обществеността и международна дейност“ към Военноисторическия музей в София. Наша справка установи, че трудовото ѝ възнаграждение там е било само 1050 лева. Именно ниската заплата, неотговаряща на стандарта на живот, на който Мариана е свикнала, я подтикнал веднага да приеме работата в БНТ и да се откаже от задълженията на музеен работник. Така там тя изкарала само месец, а сега щяло да бъде напълно невъзможно да продължава да се труди едновременно на двете места, тъй като ежедневното предаване изисквало сериозно подготовка, а времето нямало да ѝ достига. За да икономисва от разходи, докато все още беше във Военноисторическия музей, Векилска дори се отказа да шофира и реши да пести от гориво. Тя ходеше на работата с велосипед, но сега отново се чувствала финансово окрилена, пише ретро.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Годзила

Годзила

12.09.2020 | 11:19

Страшна отврат е

Отговори
0 0
Мамина рожба

Мамина рожба

11.09.2020 | 23:17

Ша'шава... Старо бунище като се разгори, гасене нема! А със здраве!

Отговори
3 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?