Следвайте ни

Затворени барове? Няма проблем - питиетата вече са онлайн

viber icon

Пандемията с коронавирус продължава да вилнее по света, но ако за едни тя е криза, то за други е възможност.

„Под карантина заради коронавирус, американката Амая Хауърд планира да се отпусне след тежък работен ден вкъщи, като сподели няколко чаши вино с приятелите си“, пише АФП.
Но след като баровете и всички други питейни и увеселителни заведения вече са затворени в САЩ, все повече американци, а и не само, започват да се събират онлайн на т.нар. Houseparty - едно от няколкото групови видео приложения, които помагат на затворените по света да не губят социалните си умения.

„Идеята беше да направим happy hour - час, в който просто влизаме в приложението, пием вино и си говорим“, каза тя и допълва: „Най-често става въпрос за напълно непознати хора, дори понякога се чудя до какви неща доведе тази криза“.

Хауърд, обаче, не е сама - стотици хиляди хора теглят приложението, включват се от дома си, и поддържат социалните си контакти. Само този месец изтеглянията на  приложението Houseparty, което беше изключително популярно сред тийнейджърите преди няколко години, скочиха десетократно до 210 000 на ден. Други приложения, като Zoom, използвано главно за отдалечена работа, и Google Hangouts, Skype и Rave също отбелязват скок в тегленията.

Освен че с приложенията може да се сподели чаша вино онлайн, или да се работи пълноценно от вкъщи, тези приложения може да се окажат животоспасяващи за някого.


Рейчъл Чадуик, служителка на местната власт в Лийдс, Англия, се бори с тревожност и депресия. Чадуик и приятелите ѝ обикновено се срещат за „момичешка нощ“ веднъж месечно, което сега няма как да стане. Но чрез приложение те отново ще бъдат заедно.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще помогне ли извънредното положение у нас срещу коронавируса?