4232

Защо забраниха рафтинг със секс кукли край Санкт Петербург?

Събитието се провежда ежегодно в продължение на 20 години

 

В Ленинградска област на Руската федерация популярен рафтинг със секс кукли беше отменено поради промененото отношение на местните власти към проявата, се съобщава на официалната страница на събитието Bubble Baba Challenge във VKontakte.

Събитието се провежда ежегодно в продължение на 20 години.

Състезанията се провеждат от 2003 г. в село Лосево, област Приозерск, и властите координират провеждането им почти всяка година. Само през 2012 г., пише Lenta.ru, състезанието е отменено поради ремонтни и строителни дейности и високото ниво на водите на река Вуокса.

През 2024 г. Министерството на вътрешните работи на Русия в Приозерски район на Ленинградска област реши, че „провеждането на горепосоченото събитие има висок негативен обществен отзвук“ и затова отделът настоятелно препоръчва то да не се провежда, каза организаторът на събитието Дмитрий Булавинов.

„Беше взето решение да не се провежда Bubble Baba Challenge поне през 2024 г. Може би в бъдеще реториката на правоприлагащите органи ще се промени поради определени обстоятелства и ще можем да възобновим провеждането на състезания. Но засега е така“, отбеляза Булавинов.

През 2021 г. в Ленинградска област руснаци организираха велопоход с гумени жени и бяха заснети на видео. Всеки участник имаше секс кукла, прикрепена към гърба си.

Анкета

Как и къде ще почивате през лятото?