4232

Защо все по-малко жени носят сутиени?

В последно време наблюдаваме тенденция на намаляване на употребата на сутиени, като това се дължи на различни социални движения и прехода към работа от разстояние в периода на пандемия

Въпреки че основната функция на сутиена е да осигурява подкрепа и да оформя бюста, проблеми като неудобство, дискомфорт от банелите или неподходящ размер са често срещани. Затова не е учудващо, че известни личности като Дженифър Анистън, Риана, Флорънс Пю и Джилиан Андерсън предпочитат комфорта пред социалните очаквания, като избягват носенето на сутиен, пише Daily Mail, цитирани от dariknews.bg.

Според д-р Чандни Раджани от Лондон, която говори пред FEMAIL, е важно да се вземат предвид потенциалните дългосрочни последици за здравето на бюста в сравнение с краткосрочното облекчение, което може да се получи от отказа от носене на сутиен. Д-р Раджани, специалист по женско здраве и благополучие, отбелязва, че последствията от неносенето на сутиен могат да варират значително в зависимост от индивидуалните особености, като размер на гърдите и еластичността на тъканите. Тя посочва, че премахването на сутиена може да увеличи комфорта за някои хора, предвид че сутиените могат да причинят дразнене или стягане. Освен това, липсата на сутиен може да подобри циркулацията и вентилацията, намалявайки риска от кожни проблеми.

Въпреки това, д-р Раджани подчертава, че е важно да се разгледат потенциалните последици от неносенето на сутиен за формата и увисването на гърдите, като това е често срещано опасение. Въпреки че научните доказателства за връзката между носенето на сутиен и увисването на гърдите са ограничени, съществува мнение, че естествената подкрепа от сутиените може да допринесе за запазването на стегнатостта на гърдите с времето.

Д-р Раджани споменава, че отказът от сутиен може да увеличи движението на гърдите, което потенциално води до разтягане на поддържащите структури. Тя завършва с мнението, че няма абсолютно правилно или грешно решение и изборът е строго личен.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Илья

Илья

05.02.2024 | 02:04

Чували ли сте за аналог на виа_грата, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Аз лично го пробвах и сега го препоръчвам на всички, това подобри сeкca ни и спаси брака ни. Ето какво може да направи тя----> mub.me/bioex

Отговори
0 4

Анкета

Как оценявате възнагражденията от близо 3000 лева, които ще получават общинските съветници в Пловдив?