Следвайте ни

Защо се слага монета във фризера преди пътуване, причината е смайваща

viber icon

Блогърката Наталия Ростова споделя за странен трик, който може да ви покаже какво се е случвало в дома ви, докато пътувате.

"На тази хитрост ме научи моя приятелка - пътешественичка от Англия, която често напуска дома си, обикаляйки различни кътчета по света. Самата тя пък откраднала идеята от своя съседка.

Оказва се, че много хора винаги слагат във фризера монета, когато се налага да напуснат жилището си за по-дълъг период от време. Смисълът на това е съвсем простичък и в същото време - гениален.

Монетата, оставена във фризера, ще ви помогне да разберете дали във ваше отсъствие е имало сривове в електричеството и колко време са продължавали те.


Обикновено, когато пътувам за някъде, например за седмица, изключвам в жилището си всички електрически уреди, освен хладилника, защото там винаги остават продукти.

За да бъда уверена в това, че електричеството в мое отсъствие не е било спирано за по-дълго време и храната в хладилника не е развалена, оставям във фризера монета.

Просто наливам в неголям контейнер вода, замразявам я, а след това слагам монетата върху леда и я вкарвам обратно във фризера.

След като се завърна в къщи, първата ми работа е да проверя монетата. Ако тя си лежи върху леда - значи всичко е наред и токът не е бил спиран. Ако я няма на повърхността на леда, значи електричеството все пак е било прекъсвано. Ако монетата не е потънала по-надълбоко, е спирано за съвсем кратко време.

Но ако все пак монетата е на дъното на контейнера, значи ток не е имало дълго време, след като ледът е успял да се размрази.

Тогава значи, че продуктите, които съм оставила, по всяка вероятност са развалени и е опасно да ги употребявам, дори и тези от фризера."

fakti.bg

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кой кандидат-президент ще гласувате на 14 ноември?