1939
Следвайте ни

Защо съвременните връзки са толкова нетрайни? Вижте причината

viber icon

Днес са заедно, утре се разделят. Тази картинка е обичайна за повечето двойки, които познаваме. Но какво кара хората да слагат край на отношенията толкова лесно? Изменили ли сме ценностите и принципите, в които сме вярвали или просто времената са ни направили по-неустойчиви и непостоянни?

Може би не сме добре подготвени?

Не сме осъзнали, че трябва да поемаме отговорност, да правим компромиси и саможертва. Също така сме нетърпеливи и не изчакваме нещата да се случат естествено.

Често бъркаме любовта с други чувства

Може да имаме до себе си човек, с когото можем да отидем на кафе или да се разходим в парка. Но това не означава, че той е човекът, с когото можем да споделяме и да провеждаме съществени разговори. Вместо да търсим стабилност, се впускаме във вълнуващи авантюри.

Рутината ни поглъща

Идва момент, в който не ни остава време за любов и чувства, тъй като сме погълнати от ежедневието и материалните си потребности.

Превърнали сме с в роби на технологиите

Вярно е, че новите технологии ни сближават и елиминират разстоянията помежду ни. Но от друга страна ни разкриват прекалено много. След като знаем твърде много един за друг, темите лесно се изчерпват и няма за какво да си говорим.

Мисълта, че сме във връзка ни плаши

Твърде сме обсебени от себе си, не допускаме човек близо до нас и отричаме всичко сериозно и перманентно.

Първо правим секс, а чак след това решаваме дали искаме да имаме сериозни отношения с човека

В днешно време сме твърде разкрепостени сексуално и разграничаваме прекалено много секса от сериозните любовни отношения. Приятелите с екстри, отворените връзки и сексът за една нощ са нормална част от модерното общество.

Прекалено много се страхуваме от разочарованията, които съпровождат повечето връзки. Заради това трудно и много бавно допускаме хората прекалено близо до себе си, пише div.bg.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво правителство ще управлява България след изборите на 14 ноември?