46
Следвайте ни

Защо не трябва да зареждате телефона през нощта

viber icon

Експертите казват, че ако оставите захранващия адаптер свързан към напълно зареден смартфон, това води до по-бърза промяна в химическия състав на батерията, което се отразява негативно както на нейния експлоатационен живот, така и на скоростта на разреждане.

Експертите твърдят, че влошаването на батерията се случва въпреки факта, че основните производители на смартфони инсталират защита от презареждане. В този случай, когато телефонът се зарежда през нощта, в един момент той достига сто процента, а след това просто спира да получава заряд.

 Освен това те отбелязват препоръката на производителите на устройства да поддържат заряда на батерията в диапазона от 30-50 процента, дори когато не се използва. Зареждането на 100%, както и пълното разреждане е еднакво вредно за батерията. Някои експерти обаче смятат, че тази теза е остаряла, тъй като не отчита съвременните технологии за производство и оптимизиране на батерии.

Не можете да зареждате телефона цяла нощ, защото когато батерията на смартфона достигне 100% заряд, зарядното спира да подава ток и батерията може да се повреди, обясняват експерти.

 Как да зареждате безопасно модерни телефони

Тъй като по-голямата част от устройствата имат система, която контролира зареждането на батерията, можете да зареждате телефона си през нощта, ако са изпълнени няколко условия.

Първо, трябва да сте сигурни, че в къщата няма скокове в електричеството, в противен случай има риск телефонът да избухне, докато се зарежда през нощта.

Второ, самото зарядно трябва да е с високо качество - не трябва да използвате неоригинални марки и да купувате преходници.

Трето, трябва да сте сигурни, че телефонът не се затопля по време на презареждане

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Пълни глупости

Пълни глупости

16.11.2021 | 14:45

1. Батериите се зареждат 70-80 % ако не се използват . 2.Зарядните нямат толкова значение , телефона прекратяв зареждането след 100% , а не зарядното. 3.Сменете си журналиста..

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво е най-важното, което новото правителство трябва да свърши в следващите месеци?