49

Защо го крие? Мъж за чудо и приказ гушка 90-те килограма на Гладнишка

Милица Гладнишка крие своя „партньор в живота”, както го нарича, вече 11 години. За него лъчезарната актриса е издавала, че е колега, казва се Иван и я разсмива от сутрин до вечер. Въпреки че отказва да разкрие самоличността му, в актьорските среди се говори, че мъжът на сърцето й е по-младият с десетилетие Иван Велчев, с когото си партнират и в работата. 

„Не мисля, че артистът трябва да споделя личния си живот. Фокусът трябва да е върху работата му”, отсича Милица, която на 3 юни ще празнува 47-мия си рожден ден щастлива и в любовта, и в професията. Тъкмо те изпълват живота й, след края на изключително тежкия период, в който дори я спохождали мисли за самоубийство.

„Оказа се, че нашата връзка е кармична, т.е. няма измъкване. Аз пробвах всичко. Да не живея в нас два месеца, докато репетирам. Да кача килограми, близо до 90. Не, не става. Той не си тръгва”, споделя Милица в типично шеговития си стил. Изглежда с Иван действително имат силна връзка, както и много общо помежду си. Той празнува рожден ден на 4 юни, ден след нея, срещат се покрай работата,  с еднакво вдъхновение се занимават с музика и актьорство. Приличат си и по неподражаемото и неизчерпаемо чувство за хумор.

„Не съм си мислила, че толкова много ще се смея с моя партньор в живота. Със ставането той започва да прави неща, от които аз прихвам”, отбелязва Милица. Иван, който също е актьор, певец и се занимава активно с озвучаване на филми, сериали и реклами, бил толкова добър имитатор, че умеел да пресъздава гласовете на всичките им колеги от дублажа. „Забавлявам се от сутрин до вечер с него”, сияе Милица.

С Иван си приличат и по скромността. Актрисата никога не е умела да се бута в подходящите среди или сред силните на деня, така че да извлече облага за себе си. По тази причина дори не може да намери спонсор за някои от идеите си за бъдещи проекти. Любимият й бил същият. Толкова скромен, че винаги отказвал, когато половинката му предлагала да отидат заедно на някое светско събитие и просто да го представи на този или онзи, без никакви намеци или скрити помисли. „Рядко попадаш на такива хора, които са щедри, не завиждат, не искат да се бутат”, казва Милица и допълва, че Иван не е и ревнив, което е другото му позитивно качество.

Той е сред близките й, които й помагнаха да се съвземе след серията от загуби, които я опустошиха в началото на 2019 г. Милица загуби баба си, на която е кръстена, майка си Виолета – единствената жена тромпетистка в България, кучето Роки, та даже и 14-годишната си котка Зина. Актрисата и сестра й Емилия, която е виолистка в операта в Грац, имаха изключително силна връзка с баба си и майка си. Четирите дами се справяха сами, след като преди години умира бащата на двете сестри. Тогава Виолета не показала срива, който настъпил в нея. По това си приличат с Милица, която винаги е затаявала сълзите си, когато е ставало дума за тежките моменти в живота й.

„Случи ми се в много кратък период да загубя баба ми, предишния ден да разбера, че майка ми е болна от рак и й остават осем месеца. Да го крия от нея. Да крия от нея, че баба ми е починала, докато й направят първата операция”, разказвала е Милица. Голяма опора тогава били сестра й, която също понесла тежко случващото се, любимият й Иван и приятелите им. Въпреки подкрепата им, на Милица й било много трудно. Връхлитали я въпроси за смисъла на мъката, която изпитвала, на живота, за разделите. В най-мрачните й дни иначе вечно усмихнатата актриса я спохождали мисли за самоубийство.

„Мислила съм, да, защото в един момент се уморяваш от борбата, от смъртта около теб. Това те оставя сам и си казваш: „Е, ми, не искам да се боря вече! Да, хубаво беше”, признава е Милица. В тези моменти не я задържали дори малките радости в живота – хубав филм, природни красоти... Започвала да смята, че може и без тях. От капана на тежките мисли се измъквала, припомняйки си, че родителите й са живели, борили са се и са се жертвали, заради нея, за да е добре. Дори с последния си дъх майка й се тревожела за нея. Виолета получила емболия. Милица я държала, за да й помага да диша, но майка й все повече се затруднявала. Накрая, на пресекулки й казала: „Мице, не се притеснявай! Ще се оправя”. Така че Милица знаела, че захвърли ли живота си, би означавало, че захвърля и този на близките си, които са го посветили на нея и сестра й. Освен това актрисата всякога си е припомняла, че е имала прекрасни баща, майка, баба, които са нейните герои. Много хора нямат това щастие. „Но останеш ли сам е страшно”, признава Гладнишка. Тя открила спасение при приятелите и в работата си.

Напоследък Милица действително не се спира. Тя се изявява в музикалните спектакли „Някъде накрай света” и „Мелофобия”, в които си партнира и с любимия с Иван Велчев. През април актрисата предизвика фурор заедно с Люси Дяковска по време на Музикалните празници „Златната Диана” в Ямбол, където пяха вечнте хитове на АББА под съпровода на Плевенската филхармония. Всяка седмица пък разсмива зрителите на Нова телевизия в тандем с колегата си Китодар Тодоров, с който водят „Веселите дебати” в предаването „На кафе”. На 1 юли пък Милица, любимият Иван Велчев и колегата им Николай Воденичаров ще се изяват на сцената на фестивала „Джаз под звездите на Деветашкото плато”, пише HotArena.net.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
10 коментара
Доган бей

Доган бей

07.06.2023 | 13:47

Оххааа,чок гюзел,шарлан гювенди!Секиш,секиш!

Отговори
1 0
Глади Мадейра

Глади Мадейра

06.06.2023 | 19:36

Грозна,дебела и миризлива яло ва утрепка.Сви ня отвсякъде,за артист не става,но за плашило на нивата ми ДА

Отговори
6 18
Лудия

Лудия

06.06.2023 | 17:49

Хаха ,каква фамилия има .Гладнишка.Гладна е вечно за сопата .Само дълбока оран в тая презряваща слива.

Отговори
4 17
Гладния Илиев

Гладния Илиев

06.06.2023 | 13:23

Тва гро зно халтураджийско миризли во прас е е обикновена мърр ша

Отговори
4 23
Да, бе, Да

Да, бе, Да

06.06.2023 | 11:48

Да, бе, ДА. Не умеела да се бута в подходящите среди, глупости. Тя не слиза от ефир, не умеела. Силно дразнеща и противна личност. Каква скромност? Кой я написа тази жалка, нереална статийка. На г-ца Гладнишка и личи отдалеч, че е лицемерна нагаждачка. Нямаше предаване без нейно участие, не защото е кадърна и приятна за гледане.

Отговори
2 20
Даа

Даа

06.06.2023 | 09:10

Хубава жена, красива, позитивна, много приятна

Отговори
26 5
Д. Илиева

Д. Илиева

06.06.2023 | 08:48

Що за заглавие? Освен килограми друго няма ли Милица?

Отговори
26 3
Георги Димов

Георги Димов

05.06.2023 | 19:49

Заглавие на статия да видиш.. По-глупаво не можахте да измислите. Не смятам да чета статията. Отворих я специално за да изкажа възмущението си от тапигьоза написал заглавието.

Отговори
35 3
Тази

Тази

05.06.2023 | 15:36

Нещо не ми е много симпатична .

Отговори
10 19
ТОСУН АГА

ТОСУН АГА

05.06.2023 | 15:21

ОХ ОХ ОХ МАШАЛЛА

Отговори
8 6

Анкета

За кого ще гласувате на кметските избори в Пловдив?