49

Зашеметяваща игра в "Стани богат"! Умрял в асансьор художник донесе 20 бона на банкерка

На феноменална игра станаха свидетели зрителите на bTV в предаването "Стани богат". Мариела Драганова, която работи в Българска народна банка, се нареди сред много малкото участници, стигнали до 13-и въпрос, който е за сумата от 30 000 лева. 

След като вчера отговори на 10 въпроса, тя продължи своята зашеметяваща игра, притежаваща вече втора сигурна сума от 5000 лева, но без жокери. 11-ият въпрос за 10 000 лева бе следният: "Кой през 1994 г. основава групата "Брейзън Абът", в която участват музиканти от "Юръп" и "Дийп Пърпъл"?", а отговорите бяха "Иван Лечев", "Николо Коцев", "Митко Щерев" и "Димитър Ковачев-Фънки".

След като спомена какво знае за трима от участниците и прецени, че няма как да са те, банкерката се насочи към единствения, за когото няма информация - Николо Коцев, който се оказа верният отговор.

Последва 12-и въпрос, който бе следният: "Кой художник се ражда в пожар и умира в асансьор - "летящ", както се рисува сам в част от картините си?". Тук възможностите, от които тя трябваше да избира, бяха "Анри Матис", "Марк Шагал", "Салвадор Дали" и "Пабло Пикасо".

След няколко минути разсъждения и категорична позиция, че няма как да се откаже, тя реши да рискува с "Марк Шагал", който отново бе правилният и й донесе чек за 20 000 лева. "Марк Шагал се ражда в Беларус, в пожар, оцелява кой знае как и става художник", поясни водещият Михаил Билалов.

Така Драганова стигна до 13-ия въпрос за 30 000 лева: "Кой велик писател е автор на романа "Хубавият жълт Дунав"? Тук четирите варианта бяха "Лев Толстой", "Ърнест Хемингуей", "Жул Верн" и "Чарлз Дикенс". Мариела поразсъждава, но прецени, че това е правилният момент да се откаже. Извън играта тя посочи "Ърнест Хемингуей", който обаче се оказа грешен.

"Този роман излиза посмъртно, пренаписан от сина на автора. Оригиналното му заглавие е "Дунавският лодкар". Жул Верн! Грешен отговор, но какво ти пука. 20 000 лева. Влезе в Шампионската лига, не сте много там", каза Билалов.

234595

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Вяра

Вяра

13.05.2022 | 17:43

Начетена жена, справи се почти без жокери.

Отговори
0 0

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?