Следвайте ни

Заради заплахата от COVID-19: И детските партита стават онлайн

viber icon

Детските партита минават в онлайн режим заради ръста на заболелите от коронавирус. За да отговорят на опасенията на родителите за евентуално заразяване при събирането  на много деца и в същото време хлапето да не остава без купон за рождения ден, парти агенции вече предлагат алтернатива на тържеството в детския център.

ZOOM купон е един от новите формати на пазара. Принципът, на който залагат от „Тон Бонбон“, е същият, който се прилага и в училищата при преминаване към обучение от разстояние в електронна среда - децата участват във видеовръзка. В случая се ползва платформата ZOOM, като във видеочата на живо се включва и аниматорът. Той организира онлайн игра, поздрави, танци и задължителния ритуал с тортата, а всеки гост на тържеството участва в купона през устройството у дома.

Така се спазват противоепидемичните мерки, без да се налага да се отменя тържеството. Може даже да бъдат включени и родителите.

Изборът на тема за партито варира от купон с клоун до пиратско парти и сюжети, свързани със Спайдърмен, Пес Патрул, Леденото кралство. Сред атракциите са правене на герои от чорапи или записване на видеоклип, в който рожденикът и гостите му правят различни физиономии. Такова тържество излиза 50 лева.

Други детски центрове пък изработват по поръчка видеопоздрав. Той се заснема предварително от аниматор, който също може да влезе в роля - на Елза или Ана, Мини Маус, Пипи Дългото чорапче, Рапунцел, Уинкс, Искрица и Сияйница, Пес Патрул. Видеото е около 5 минути, заявката се дава седмица по-рано, а цената е 20 лв.

Без рисково събиране на приятели от различни класове и училища на едно място в домашни условия вече може да се проведе и „Щура лаборатория“. Темите в този случай са свързани със забавната наука и аниматорът подготвя поздрав на тема щур професор, добрите вещици, наследници на Шарлок Холмс, зомбита. В уговорения с родителя ден и час той се връзва онлайн с рожденика, честити му на живо и изнася 25-минутна програма. Предварително хлапето получава по пощата епруветка за безопасен опит у дома, лабораторно облекло и нужния реквизит.  После в онлайн работилницата водещият и децата правят експериментите, чрез които откриват и научни факти през собствения си опит. Това е съпроводено с ефекти, зрелища и  забавление, а цената е 60 лева.

Елица Кандева

Елица Кандева

Журналист - екип "Общество"

Елица Кандева е завършила журналистика в СУ „Св. Климент Охридски”. Има 16 г. стаж във в. „24 часа”. Работи като репортер-редактор в екип „Общество”.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли новите мерки срещу коронавируса у нас?