Следвайте ни

Запазете красотата си със съветите на баба

viber icon
Днешното поколение постоянно търси нови начини за изразяване на красотата си, но често залита в грешната посока с изкуствени подобрения, пластични корекции и прекален грим.
 
Красотата всъщност се подчертава по естествен начин, а най-добрите съвети за това, можем да вземем от нашите любими баби.
 
ВСИЧКО Е В ПОГЛЕДА
 
Сенките и торбичките състаряват безмилостно, особено ако сте предразположени към това генетично. Можете да прикриете този недостатък с визуално уголемяване на очите.

Съветът на бабите ни:

Преди да си легнете, поставете в хладилника обелен картоф. На сутринта го срежете на две и дръжте половинките му върху затворените си очи в продължение на 5 минути. После измийте с вода и намажете със зехтин. Торбичките изчезват, а кожата се заглажда.
 
КОЖА КАТО КОПРИНА
 
Тайната на хубавата, здрава и свежа кожа не е в скъпата козметика, нито в пластичната хирургия, а в съвестното и почистване сутрин и вечер. Разбира се не трябва да забравяте да слагате хидратиращ крем през деня и подхранващ вечер.
 
Съветът на бабите ни:
Въпреки че не са чували думата пилинг, те редовно правели подобна процедура с помощта на мед. Лицето се почиства и се намазва с пчелния еликсир, след което започва енергично да се потупва. При отлепването на пръстите от кожата мъртвите клетки се отстраняват по изключително ефикасен начин.

МЕЧТАНИТЕ УСТНИ

С годините устните неминуемо изтъняват, затова научете се да използвате добре контурния молив. Излезте леко от естествените контури, но не повече от милиметър-два и след това нанесете червило.

 
Съветът на бабите ни:
Всяка сутрин мажете устните си с мед за 10-20 минути. Така няма да се напукват дори през най-студената зима и ще бъдат винаги меки и гладки.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли новите мерки срещу коронавируса у нас?