Следвайте ни

Замразете кафето за неповторима наслада през лятото

viber icon

Лятото настъпи с пълна сила и мнозина едва издържат горещините. Повечето хора търсят всевъзможни спасения от високите градуси. Някои не излизат от домовете си в най-горещите часове, други по цял ден стоят край вентилатора/климатика, мнозина избират плажа или планината, а други залагат на студените напитки.

 

Но какво правят любителите на силното и горещо кафе в горещините? Ами... пият го, но как! 

Оказа се, че най-новата мода сред всички е да замразят кафето си и след това да правят чудеса с него.

„Обичам да пия силно и горещо кафе. Да, в жегата не е много приятно, но няма как. Преди слагах кубчета лед в него, но замръзналата вода само разреждаше вкуса му, а това ме побъркваше“, разказва любителка на тонизиращата напитка.

„Тогава открих спасението – замразявах кафето. Изсипвах го във формичките за лед (или пликчета за лед) и след това правех чудеса с него. Заслужава си! Изпробвайте този метод! Ще се преродите в жегите“, допълва жената.

„Продължавам са приготвям кафето по обичайния начин, но към него добавям и няколко замразени кубчета кафе. Става невероятно", казва дамата.

Тя е категорична, че така вкусът на кафето не само се засилва, ами и комбинацията от студено и топло в перфектна в жегите.

„Освен това замразените кубчета кафе имат и други приложения. В чаша мляко може да добавите няколко от тях и ще се получи свещ, студен и оригинален шейк. Понякога правя такива шейчета и на децата – разбира се с много мляко и едно кубче замразено кафе, и те са очаровани.

Такива кубчета може да добавите и в други любими напитки. Варианти много! А вкусът е невероятен“, разказва жената, разкрила чудния трик със замразеното кафе, пред jenata.blitz.bg.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?