1939

Загуба за bTV: Юксел Кадриев хвърли бомба за новото си амплоа

Дали дългогодишният водещ на bTV няма да смени рязко курса и да зареже телевизията за сметка на музиката?

"Вече е зародена идеята с учителите ми по пеене и пиано и аранжора Стойчо Стоянов, който е страхотен музикант, аз да напиша текст, а той - музиката. Така ще стане чиста авторска и българска песен". Това заяви в предаването "Тази неделя" водещият на bTV Новините Юксел Кадриев.

Във видеоклипа към кавъра на песента "L.O.V.E." се виждат двама души - Юксел, който свири на пианото и Юксел, който изпълнява песента.

"Това е един стар майтап с моите приятели и близките ми. Когато някой път излезем навън и някой идва да досажда казваме - "оставате го сега - това не е Юксел, а брат му". Затова решихме - брат ми свири на пианото, а аз пея", обясни водещият.

"След "Let it snow" излязоха нотите пред мен и си казах, че песента е чакала", допълни той. "Всеки си има хоби, което гледа да практикува, за да си почива психически. Дали с пеене, или с музика - важното е да се чувства добре".

Смисълът на буквите в "любов" "Л" е за лоялност - това е важно във връзката между двама души. Няма много думи, започващи в "Ю". Може би е за ювелирност. "Б" е за безкрайност в хоризонта, в който пътувате. "О" е за обич, а "В" е за вярност в отношенията между двама души", казва Юксел Кадриев.

"Има елемент на гняв, защото това, което се случи в Турция не е нещо ново. Няма и да е за последен път. Това е земетръсна зона. Ясно е, че разрушенията са при некачествено или старо строителство. Очевидно е, че тези сгради не са обследвани и не е направено нищо да бъдат укрепени", коментира Юксел Кадриев.

Целият разговор с Юксел Кадриев може да гледате тук:

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
3 коментара
Каква песен

Каква песен

14.02.2023 | 17:00

На турски или български език с лапсуси ли ще бъде.

Отговори
1 0
Каква песен

Каква песен

14.02.2023 | 16:59

С яко лапсуси и на какъв език. На неговия роден турски .

Отговори
1 0
Евала Разкрихте се

Евала Разкрихте се

13.02.2023 | 22:04

А иначе според Чиииийййфутската медийна цензура думичката БОМБА е опасна Много опасна и яко се цензурира Но иначе екипчето може да си драска каквото ще Евала бе цензури

Отговори
1 0

Анкета

Коя дата предпочитате за национален празник на България?