2374

Задайте тези 6 въпроса на половинката и се пригответе за гореща нощ

Звучи като клише, но комуникацията наистина е ключът към пълноценната и удовлетворяваща сексуална връзка. Като всяка друга форма на интимност, сексът е по-хубав, когато хората, които го правят, са наясно със себе си и с другия.

Когато се събличаме за интимни преживявания, често ни е трудно да говорим за това, което наистина ни възбужда и ни прави щастливи. И все пак разговорите за секс с партньора ни определено могат да ни помогнат да подхранваме, подобряваме и поддържаме сексуалния си живот (и желанието си!) по-живо от всякога, съветват от Edna.

Не подценявайте и силата на разговора като афродизиак! Задълбочените разговори за всичко свързано с еротиката, често възбуждат ума и сетивата ни, така че не се учудвайте, ако след тези въпроси вие и любимия се намерите директно под завивките.

Какво е първото нещо, което си мислиш, когато чуеш думата „секс“? (В превод: Какво е сексуалността за теб?)

С този въпрос ще разбереш каква е първичната му реакция, което не е решаващо, но дава добра представа с какво твоята половинка асоциира секса на първо теглене. Могат да се паднат доста различни неща, но силно се надяваме твоят партньор да не си помисли първо за проникване. Или поне не само за това. Когато ти също споделиш своя отговор и дискутирате, ще бъдете с една идея по-близки в сексуално отношение.

Какво ти харесва най-много в секса?

Знае ли какво му доставя най-голямо удоволствие в интимните отношения? Дали това е целувката? Ако е така, как обича да бъде целуван? Орален секс ли е? Ако е така, какво най-много му харесва в оралния секс? Секс играчки, BDSM, нежно докосване?  Въпросите в този жанр са неограничени!

Как се докосваш, когато си сам?

Този въпрос може да ви се струва странен, но е и изненадващо ефективен. Проучванията показват, че колкото повече човек знае за тялото си, толкова по-лесно може да го предаде на партньора си и да бъде сексуално удовлетворен. Това, което работи самостоятелно, трябва да работи с двама души. Ако си смела, доминантна или просто ти е интересно, можете да поговорите за това дали можеш да го гледаш, докато го прави (пикантно!).

Какво би искал да правим повече по време на секс?

Ако зададете този въпрос, може да получите някои чудесни предложения. Сега е моментът да обърнете внимание на предпочитанията на партньора си и да бъдете отворени за нови предложения.

Този въпрос също така е пряк път към сексуалното удовлетворение и на двамата партньори, тъй като можете да се наместите взаимно в зависимост от това какво искате да присъства повече в леглото. Опитайте се да намерите обща почва.

Какви са фантазиите ти?

Ако партньорът ви не знае какво да каже, можете също така да го попитате за какво мисли, когато мастурбира. Често съзнанието ни води към вълнуващи сценарии, които се оказват част от нашите фантазии.

Съвет: За да направите тази дискусия безопасна, е важно да приемете отговора му, без да го осъждате. Всички имаме фантазии и противно на някои от убежденията, които имаме за тях, не е задължително те да са откачени и странни. Затова го попитайте какво го възбужда, кои са най-големите му табута и дали пази в тайна някакъв фетиш. Това определено ще бъде чудесна възможност да изразите себе си и кой знае, може би споделяте сходни фантазии!

Харесва ми, когато ________.

Това не е въпрос, но силно ви препоръчвам да правите комплименти на интимния си партньор. Така той ще знае какво ви харесва и дали е се движи в правилната посока. Добре е също да го питате (дори в разгара на вечерта) дали нещо, което правите му харесва.

Всъщност това е нещо, което трябва да се прави след всеки сексуален контакт. Разговорът за случилото се може да бъде изключително полезен за сексуалния ви живот и да ви сближи. И възбуди на мига.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?