4232

За истински домакини! Мийте пода с подсолена вода, ето защо...

Опитните домакини знаят, че за перфектна чистота периодично трябва да изплакват подовете със сол

 

Съществуват няколко обективни причини, поради които такова почистване трябва да се извършва от всеки. Редовното почистване в дома е абсолютно необходимо.

Прахът през летния период се натрупва в апартамента по-бързо от обикновено. Това не е изненадващо: прозорците са отворени и оттам в къщата се пренася пух от тополи и други замърсявания. Естествено, за да я отстраните, трябва да избършете праха, да почистите с прахосмукачка и да почистите подовете.

За последната процедура вече има много закупени средства, които не оставят сапунени остатъци и правят така, че мръсотията да се утаява по-рядко върху повърхността. Въпреки това опитните домакини знаят, че за перфектна чистота периодично трябва да изплакват подовете със сол, пише actualno.com. Оказва се, че това е необходимо да се прави не само за да придобие покритието блясък. Има още няколко цели, които могат да се преследват чрез измиване на подовете със сол.

 

 Неочевидни и интересни

По време на почистването със сол можете не само да почистите помещението от мръсотията, но и да проведете енергийно прочистване на къщата - аурата на нещастието и натрупаната преди това негативна енергия ще напуснат помещението. Така нещастията и неприятностите ще престанат да преследват собствениците, а просперитетът и щастието ще бъдат привлечени много по-добре.

Има ситуации, в които измиването на подовете със сол е просто необходимо. Например, когато хората у дома постоянно страдат от безсъние и главоболие, а ако дори и да заспят, то е с кошмарни видения. Когато съпрузите се карат на празно място, децата не слушат родителите и често боледуват.

Вещите в къщата често се чупят без причина, а растенията изсъхват. А финансовото благополучие не идва, въпреки че всички работят до изнемога.

Ако забележите поне един, няколко или всички изброени по-горе признаци, трябва спешно да почистите аурата у дома. А това можете да направите, като измиете подовете с добавка на готварска сол.

 

Какво е необходимо за това?

По-добре е почистването със сол да се извършва при намаляваща Луна. Така ефектът ще бъде много по-забележим. За да приготвите разтвора, трябва да сложите 1 супена лъжица хранителна сол в 10 литра чиста вода. Можете да добавите и няколко капки от любимото си ароматно масло.

Важно: трябва да закупите отделен пакет сол за почистване. Не я вземайте от същия контейнер, от който добавяте сол към храната си.

Преди да започнете процеса, трябва да отворите прозорците в къщата, за да може цялата негативна енергия да има изход. А ако искате да направите по-обстойно почистване, соленият разтвор може не само да измие подовете, но и да избърше шкафове, рафтове, скринове и други повърхности с едва навлажнена кърпа.

Трябва да почиствате в приповдигнато настроение, когато в къщата няма други хора. След края на процеса солта трябва да се изнесе от къщата и да се изсипе на земята с думите: „Черната аура си отива - бялото в къщата място намери“.

Ако по някаква причина не е възможно да се извърши почистване със сол в къщата, трябва да използвате алтернативни варианти: да поставите торбички със сол в ъглите на стаите. Оставете в този вид за 24 часа. След това изхвърлете солта заедно с торбичките.

Почистването на солта трябва да се извършва два пъти годишно, през зимата и през лятото. Ако обаче смятате, че е необходимо, можете да го правите по-често, в зависимост от нуждите си.

Анкета

Как и къде ще почивате през лятото?