Следвайте ни

Юлиян Вучков се грижи за брат си от „оня“ свят

viber icon

Почти две години след внезапната смърт на проф. Юлиан Вучков, неговият полубрат Михаил Петров все още получава финансови дивиденти, пише Галерия.

Актьорът от Народния театър реално е единственият наследник на журналиста и театрален критик и като такъв има права и върху книгите и ръкописите му. Малко след кончината на професора, посмъртно бе издаден последният му труд „Времена и нрави“.

Споменна история на българския и световния живот 1940 – 2019“, което се случи по инициатива на телевизия Евроком. Навсякъде обаче изрично е написано, че авторските права за издаването са предоставени именно от Михаил Петров, което означава, че той получава процент от продажбата на всяка бройка. Цената на книгата, в която Вучков пише за просташките скандали в парламента, политиците и престъпността е 35 лв. и може да се поръча онлайн.

Професор Вучков остави солидно наследство на брат си, с когото години наред бяха в лоши отношения. Той получи апартамент в идеалния център на столицата в непосредствена близост до НДК с площ около 60 квадрата. Още миналата година Михаил продаде апартамента, като цените на подобни имоти в района вървят по 170 хиляди евро.

Актьорът наследи и паричните спестявания на Вучков. Според негови близки става дума за около четвърт милион лева, които театралният критик, известен със своето пословична пестеливост, кътал за черни дни, при строг контрол на разходите.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Иван Юнаков

Иван Юнаков

06.08.2021 | 15:15

Жалко че го няма Професор Юлиан Вучков!

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако парламентарните избори са сега, за кого бихте гласували?