46

Взе им акъла в NOVA: Какво прави с богатството си Ани Салич

Салич зове близки и познати да се включат в каузата й

Новинарката Ани Салич се е заела да събира дарения за Кладнишкия манастир край Перник, пише Ретро. Журналистката призовава приятели и познати да подпомогнат старата черква, която се нуждае от спешен основен ремонт. Самата тя е един от най-големите дарители на светата обител и заедно със стопанина на манастира – отец Орлин, са направили не едно и две добри дела. Салич уточнява, че за предпочитане е миряните да даряват строителни материали, а и онези, които имат желание и възможност да помогнат само с безвъзмезден и всеотдаен труд, също са добре дошли.

Целта на мащабния ремонт е част от почти рухналите постройки на манастира да бъде пригодена за живот и там да се настанят хора в нужда от околията. Кладница е село на южния склон на Витоша в близост до София, в което в момента живеят около 500 души, а поне 50 от тях са социално слаби и са на ръба на мизерията. Отец Орлин, който се опитва да съживи манастира, за да приема болни, обезверени и бедни хора, вярва, че може да осигури дом на мнозина. Само преди няколко месеца отново с помощта на Ани Салич отчето основа хранителна банка, която да снабдява с топла храна най-бедните в околията.

Кладнишкият манастир отдавна е присърце на новинарката, която живее в близост до него.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Браво на Ани !

Браво на Ани !

16.03.2023 | 16:44

Нека не забравяме, че почти всички манастири, а и черкви у нас, са построени с дарения от хората. Дарявали са и бедни, и богати - всеки според възможностите. А много хора - с труд. Браво на Ани!

Отговори
6 0

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?