Ври и кипи в bTV: Хекимян бесен на Цитиридис, губил му пари

"Шоуто на Цитиридис" тръгна с претенциите да замени предаването на Слави Трифонов, но гъркът така и не достигна огромния успех на гологлавия си предшественик. Нещо повече, краят на телевизионната кариера на Николаос Цитиридис наближа, а сигналът за това дойде лично от шефа му Антон Хекимян. Предаването му ще се излъчва с наполовина съкратено време от 24 май за сметка на късната новинарска емисия.

С тази версия Би Ти Ви обясни орязването на шоуто на Цитиридис, но всъщност истинската причина за промените е, че телевизията се опитва да замаскира най-скъпоплатения провал в новата тв история, пише "Пик".

За година и половина в ефира, късното шоу така и не успя да оправдае очакванията на медията за високорейтингова програма, която да надмине по популярност и успех предаването на предшественика на Николаос - Слави Трифонов. Въпреки колосалния бюджет, който Би Ти Ви заделя за реализацията на предаването, актуалните цифри на рейтингите са отчаяли управата. В последно време 60-те минути на Цитиридис привличали едва по около 12% аудиторен дял, което е срамно нисък процент за толкова скъпо шоу. 

Затова от телевизията използвали настоящия момент, в който в страната ври и кипи от политически събития, за разместване в програмната си схема. Именно случващото се на политическата сцена и предстоящата предизборна кампания, Антон Хекимян изтъкна като мотив за това, че "краде" от шоуто на Цитиридис. 

"Изместването на късната емисия на bTV Новините в по-ранен час, когато телевизия традиционно гледат повече хора, е стъпка, която обмисляме от известно време. Ускорихме въвеждането й, защото новинарското съдържание придобива още по-голяма важност за българите в контекста на актуалните политически събития и процеси в страната", обясни директорът на "Новини, актуални предавания и спорт".

От телевизията добавиха, че "допълнително ексклузивно съдържание" от шоуто ще бъде изместено в дигиталните й канали. А от понеделник до петък в 30-те минути, които ще му се полагат занапред до лятото, когато най-вероятно ще излезе в отпуска без край, Цитиридис ще се фокусира върху забавните коментари на "горещите новини" от деня, върху хумора и сатирата. Медията не съобщава дали след съкращаването на времетраенето, късното им шоу ще се лиши и от своите гости.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
2 коментара
Няма значение

Няма значение

14.05.2021 | 17:26

Хекимян да си гледа връзката с Тунджай и гейските изпълнения!

Отговори
2 3
Габи

Габи

14.05.2021 | 08:12

Мераците на Хекимян да заеме всички постове в БТВ вече се доказват. Вън всички,идва Хекимян !Той може и разбира от всичко.

Отговори
4 1

Анкета

Как оценявате служебния кабинет "Главчев"?