46

Володя Стоянов след 43 дни с коронавирус: Буквално се върнах от ада

Любимецът на няколко поколения народен певец Володя Стоянов вече е изписан от Военната болница, където изкара 43 дни с тежка форма на коронавирус. Музикантът вече е на домашно лечение в къщата си в Петрич, където от няколко години строи духовен център. 

"Още като ме приеха, прибраха телефоните на всички пациенти и толкова дълго време бях без връзка със света. Като се прибрах и го включих, се оказа, че толкова много хора са били загрижени за мен. Приятели от цяла България, от Америка, от Австралия дори са се молили да оздравея. В Пърт няма българска църква, затова са ходили да палят свещи в гръцката. Дядо Сионий е направил литургия в Бачковския манастир. Адвокат Иван Драмов, шеф на фондация "Ванга“, е обещал да направи курбан на Петковден на Рупите, само да оздравея - това чета в съобщенията на телефона си. Народът ме обича и аз никога не съм го предал, затова от сърце благодаря на всички приятели и почитатели“, споделя войводата пред Монитор.

Певецът признава, че възстановяването му върви бавно, но вече се чувства по-добре. Обгрижван е от семейството си, но го наблюдава и рехабилитатор, тъй като се е обездвижил след месец и половина на легло. "Вече леко се разхождам в стаята, иначе цяла седмица съм си вкъщи. А даже не разбрах кога съм се заразил с тази болест лабиринт. Изведнъж се почувствах зле, а два дни нямах връзка с личния лекар. Като отидох, той каза веднага да направим снимка и се оказа двойна бронхопневмония - тежка, закъсняла форма. Проф. Рахнев направи чудеса да ме спаси, но и аз като дисциплиниран войник изпълнявах всичко каквото ми каже. Моя е вината, че не се ваксинирах навреме. Имах доста участия през лятото и все си казвах: "Хайде, и това да мине и ще го направя“. При всеки симптом трябва да се обръща внимание и да се прави снимка. И най-важното - да се ваксинираме. Ако го бях направил, нямаше да изживея този ад. Буквално се върнах от ада“, продължава фолклорната легенда.

Володя Стоянов е отслабнал само 7 кг по време на престоя си в болницата. "Други казват, че по доста повече са свалили, на мен не ми личи много. Жена ми ме глези със супички, пилешко с картофи, постни гозби, но по малки порции, да галим стомаха. Не съм пил кафе от 50 дни и малко ми липсва. Не дават, тъй като още взимам различни лекарства за възстановяването след ковида. Най-вече ми липсва свободата да изляза навън на чист въздух, да се разхождам сред природата, както и да отида при Джемби в студиото“, споделя войводата. Той е отложил всичките си концерти до пролетта. "Не искам да рискувам. Още през октомври ми се обадиха да ме канят за Нова година. Казах им, че има време и виж какво стана. За първи път от много време ще посрещна коледните празници вкъщи само със семейството“, добавя певецът.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
3 коментара
Буца

Буца

18.12.2021 | 13:56

Това е било бронхопневмония със сигурност .

Отговори
1 0
Е сега,

Е сега,

18.12.2021 | 09:46

за светец ли да те обявим?

Отговори
1 0
ковидясъл

ковидясъл

17.12.2021 | 15:47

Стига бе и Стария не го кара толкова, това Ковид е като мода, колко се мъчил, по два пъти го изкарал, как се ваксинирал. Мода, като европейските ценности, джендъризма, а аз горкия го карах само две седмици - без вкус и обоняние, пфу, да съм нещастника!

Отговори
5 6

Анкета

Ще успее ли новият парламент да излъчи правителство?