1939
Следвайте ни

Внимавайте за тези знаци, предвещават развод

viber icon

Един брак никога не приключва внезапно, а в повечето случаи има знаци, които говорят за проблеми в отношенията и предстоящ разрив. Вижте за какво да внимавате, за да не получите призовка за развод и да се изненадате.

Липса на комуникация

Това е първият и най-голям знак, а и главна причина за разводите. Обикновено се изразява в избягване на конфликти поради незаинтересованост или липса на желание да се обсъдят големите и належащи проблеми в брака.

Можете да обезкуражите другия човек за комуникира с вас и като постоянно си гледате телефона или гледате телевизия, докато той ви говори нещо. Така показвате не само, че не ви интересува и че това, което има да каже, не е важно за вас.

Показва огромно неуважение и липса на разбирателство от ваша страна. Така карате другия да се чувства неоценен, неразбран и нечут.

Слушайте половинката си. Бракът е уважение и партньорство. Трябват двама, за да е успешен.

Изразявате само негативни чувства

Да криете и потискате емоциите си очевидно не е правилно. Да изразявате само недоволство и негативност, обаче, неизменно ще доведе до редица неразбирателства и може би даже развод.

Дразните ли се един на друг? Да не обсъдите причините само ще ви раздели. Никой от вас не е перфектен и трябва да споделяте мислите си и да търсите решения заедно. Да сте постоянно негативни и раздразнени един към друг ще ви донесе само и единствено ненавист. Обичайте се каквито сте и окуражавайте това, което харесвате един в друг.

Не изразявате любовта си

Да, обичате половинката си. Казвате ли им го? Показвате ли им го? Често ли изразявате любовта си?

Никой не обича да се чувства, че го взимате за даденост. Иначе ще потърсят друга връзка, в която намират достатъчно любов, признание и внимание. Да не изразявате любовта си бавно, но сигурно ще ви доведе до развод.

Липса на ангажираност от ваша страна към половинката ви

Активното слушане е умение, което бива пренебрегвано много често. То, обаче, е изключително важно за поддържане на хармонията в една връзка.

Да участвате в живота на половинката си и да се интересувате от него е също изключително важно. Оставете настрана всичко, което ви разсейва, пише struma.bg. Обърнете им внимание. Слушайте ги и бъдете ангажирани в разговора. Отдайте им цялото си внимание. Повярвайте, че това е наистина важно за тях и ще ги накара да се чувстват страхотно.

Гледайте ги в очите. Кимайте и вмъквайте изрази в разговора. Задавайте въпроси. Покажете им разбиране.

Ако ви помолят да свършите нещо малко – просто станете и го направете. Ще ви отнеме малко време и ще покаже, че наистина се грижите за нуждите на половинката си. Все пак се женим, защото се обичаме до болка и искаме да прекараме заедно животите си. Нека не си позволяваме да го забравяме и да работим за брака си.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Биткойнър

Биткойнър

04.10.2021 | 21:22

Как лесно и бързо да печелим криптовалута Биткойн, само тук и сега : http://bitcoinzavseki.blogspot.com

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кой кандидат-президент ще гласувате на 14 ноември?