1939

Внимавайте! Тези неща унищожават всяка връзка

Поддържането на безоблачни отношения е трудно, особено ако повтаряте едни и същи грешки във всяка връзка. Има някои неща, които са общовалидни за повечето провали във връзките. Те могат да разбият всяка връзка, да влошат отношенията, дори най-щастливите и хармоничните.

Кои са нещата, които унищожават всяка връзка всеки път?

1. Проблеми с доверието. 

Много хора страдат от проблеми с доверието по простата причина, че в предишните им връзки доверието им е било предавано. Нормално е да се борите с недоверието, но ако постоянно демонстрирате, че не вярвате на настоящия си партньор без той да е заслужил мнителността ви, това неминуемо ще доведе и тази връзка до крах, пише az-jenata.bg. Прекалено изморително е за човек постоянно да доказва верността си. Още по-трудно е да се бори с атаките на партньор, който смята, че всеки го лъже без да има доказателства за това.

2. Изневери и ревност. 

Ревността може да убие всяка връзка. В някои моменти тя може да поласкае партньора ви, но ако е прекалено болезнена и се проявява в нездравословни граници, това определено е нещо, което би унищожило връзката ви. Изневерите са другата предпоставка за срив в отношенията. Малко са двойките, които успяват да устоят на това предизвикателство и да продължат заедно напред.

3. Трудности в комуникацията. 

Общуването е от първостепенно значение за връзките. Ако говорите на различни езици, това ще е пречка за връзката. Ако не споделяте открито, ако лъжете и криете истинските си мисли и намерения, това ще попречи на здравословното развитие на отношенията ви. Ще ви накара да изглеждате по-скоро като съквартиранти, отколкото партньори.

4. Липса на баланс. 

Небалансираните отношения са много често срещан проблем, с който се сблъскват не само млади, но и по-зрели двойки. Дисбаланс може да възникне по много причини. Една от тях е разликата в приоритетите на двамата партньори. Единият дава повече за връзката, другият е по-склонен да обезпечава собствените си нужди. Единият преследва кариера, другият иска семейство. Или пък и двамата партньори са алфа и искат да доминират. Примерите за дисбаланс са много и различни. Попадането в такъв омагьосан кръг може да убие всяка любов с времето.

5. Проблеми със съвместимостта. 

След като периодът на влюбването и романтиката отмине, идва осъзнаването на различията. Това е и моментът, в който партньорите започват да виждат недостатъците на другия и да се питат могат ли да ги приемат. Предизвикателство е да се поддържа връзка, в която има несъвместимост между характери, идеали, разбирания, цели за бъдещето. Съвместимостта е от съществено значение за дълга и устойчива връзка.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?