Следвайте ни

Влогърът Слави ни потапя в топ мистериите на света

viber icon

Влогърът Слави Панайотов, по-известен като The clashers, издаде своята втора книга. В най-новия си проект следваният от стотици потребители ютубър разхожда почитателите си из топ мистериите в света.


В страниците на книгата The clashers обръща внимание на пирамидите в Египет.„Теренът, на който е построена Хеопсовата пирамида е 54 декара върху скалисто плато. На този терен могат да се поберат определен брой хора, които да кажем са работели денонощно. Тук идва обаче мистерията – археологията казва, че и трите велики пирамиди трябва да са построени в периодите, когато са управлявали фараоните, т.е. 25-30 години, а само за подравняването на терена са необходими 20 години. Друг интересен факт е, че с нови технологии във Великата пирамида са открити кухини, които са изолирани изцяло от тунелите и не може да се стигне до тях“, казва Слави Панайотов.


Интересът на влогъра към мистериозното започва преди 20 години, когато е още ученик. Информацията за загадките черпи от книги, статии и списания, а това за което пише Слави трябва да бъде посетено от самия него. „В къщи имам колони от книги, които съм събирал докато писах книгите“, казва The clashers. Тиражът на "Топ мистериите на света" е над 30 000, а стилът й е малко по-различен спрямо първата му книга – превес взимат научните факти.

 


Първата книга на Слави "Топ мистериите на България" също не е потънала в прах и все още вълнува хората. „Всеки ден получавам мейли и снимки от хора, които са посетили места от нея“, отбелязва Слави. Освен това той има амбицията книгата да бъде преведена и на руски, и английски езици. Целта е това да привлече повече туристи в България.

 


Снимки: Геогри Давчев

Яница Марова

Яница Марова

Репортер-редактор - екип "Общество"

Яница Марова е завършила славянска филология с полски език. Работила е в Агро ТВ, Европа, BiT и вестник „Монитор“. В екипа на „Марица“ е от април 2019 г.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кой кандидат-президент ще гласувате на 14 ноември?