49

"Вирусен" маникюр - новият хит сред дамите

Топ компании правят дезинфектанти вместо парфюми

Шеметното разпространение на коронавируса внесе смут в модните среди. Дизайнерът Джорджо Армани отмени ревюто на Armani Privé за Haute Couture, планирано в Париж за края на януари, а също и представянето си в Милано. Големите събития от света на модата в Сеул, Токио и Шанхай преминаха онлайн. Брандът Долче & Габана стана спонсор на разработването на ваксини срещу ковид-19. Компанията LVMH - собственик на марки като Луи Вюитон, Диор, Живанши и Герлен, пренасочи част от мощностите си от производствата на парфюми към изготвянето на дезинфектанти. Лореал също се прехвърли към гелове за ръце. Прада пък произвежда маски и работно облекло за медицинския персонал в Италия. А модните предложения придобиха нови измерения.

 Маската ​стана топ аксесоар

 Заради стремителната атака на вируса маските се превърнаха в предмет от първа необходимост и топ аксесоар. Прочутите дизайнери ги вкараха в колекциите си още в началото на пандемията и оттогава се надпреварват да изкарват все по-атрактивни модели. Сред трендовете, повлияни от Ковид 19, са вариантите, инкрустирани с перли, цветчета и надписи на известни марки. Пъстри цветове, разнообразни геометрични фигури и интересни рисунки красят предложенията на моделиерите. Световните знаменитости пък подбират аксесоара в тон с тоалета си.

 
В интерес на истината е да споменем, че голяма част от тези маски нямат медицински характеристики, а са по-скоро бюти аксесоар. Затова е добре под тях да има и такива с добро ниво на защита.
 
"Вирусен" маникюр е хит

Новите тенденции в маникюра също не ни караха да чакаме дълго и се вписаха в актуалната тема. Интересни вариации на вълна "Ковид" ни представят дизайнерите. От ноктите надничат ефектни обемни 3D изображения на вируса и изрисувани медицински маски. Една необичайна тенденция, която се появи неотдавна, е маникюрът върху защитните нитрилни ръкавици. Няма да разсъждаваме върху естетичния ефект - всеки си решава дали е красиво, или не.

Модерен грим под маската

 Актуалните блогъри съветват как да направим моден грим, подходящ за носене под защитната маска. Акцентът е върху очите - колкото по-ярко са подчертани, толкова по-добре. Искрящи цветни сенки, блясък и пайети ще ви помогнат за зашеметителен резултат. При желание може да използвате и специални лещи.

 
234595

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?