1553

Вижте кой взе легендарните перли на Кралицата! Не е Кейт

Принцеса Ан наследи едно от любимите бижута на нейната покойна майка. Малко след смъртта на Елизабет Втора, тя се появи с перленитe огърлици на кралицата на събитие в Ню Йорк.

 Въпросният аксесоар се състои от три реда перли. Те имат сантиментална стойност за монарха. Приживе тя го получава от своя баща – Джордж VI, дядото на Ан. Наскоро, по покана на клуба на англоговорящите в Ню Йорк, дъщерята на кралицата избра именно да носи въпросните перли на врата си.

Специалната огърлица служи като напомняне за близките отношения, които Елизабет Втора е имала с баща си, починал през 1952 г. Днес нейната дъщеря, само няколко седмици след погребението, ѝ отдава почит именно със аксесоара.

„Елизабет толкова много хареса перлената огърлица с три нишки, че нареди да се направи същата. През 1953 г. трета перлена огърлица с три нишки се присъедини към нейната колекция. Тя беше подарък от емира на Катар и единствената разлика между трите беше, че тази версия имаше диамантена закопчалка“, разкрива бижутерът Дейвид Дъглас.

Появявайки се с част от любимите перли на нейната многоуважавана майка, принцеса Ан показва, че тя никога няма да бъде забравена.

По-рано, по време на траура във Великобритания, Кейт Мидълтън носеше перлени обеци по време на обяда, организиран за генерал-губернаторите в Бъкингамския дворец. Те са част от личната колекция на кралицата, подарени на настоящата принцеса на Уелс преди години.

Още преди британците да изпратят Елизабет II в последния ѝ земен път, стана ясно, че тя ще бъде погребана с част от нейните перли.

Перлите често се наричат „траурни бижута“, защото се използват най-вече за погребения – традиция, датираща от ерата на кралица Виктория.

След смъртта на съпруга си принц Албърт, кралицата носи черно в продължение на 40 години. И единствените бижута, с които го допълва, са перли, които се оприличават на сълзи. Другите накити, които си позволява да сложи, са само с тъмни тонове.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Българин

Българин

13.10.2022 | 15:32

Стига вече с тая кралица бе Какво ни интересува

Отговори
0 0

Анкета

Ще успее ли новият парламент да излъчи правителство?