Следвайте ни

Вижте 7 от най-странните професии в света

В днешно време човек може да плати за всичко, за да намери услугата, която му е необходима. Има хора, които плащат, за да им разхождат кучетата, други търсят човек, който да им сглоби новите мебели. 

В САЩ има една интересна нова професия - може да си наемеш някой, който да те прегръща. Услугата се предлага за един час и струва 60 долара.

Ето и кои са останалите странни професии, които се практикуват по света:

Гмуркач, който доставя пици

Подводен хотел във Флорида получава пиците си чрез доставчик, който е принуден да се гмурка на 6.4 метра дълбочина.

Човек, наблюдаващ изсъхването на боята 

Британец прекарва времето си, отмервайки колко време е необходимо на боята да изсъхне. Докато боядисва парчета твърд картон, той периодично ги докосва, за да провери смесицата.

Специалист, за когото спането е професия

Финландски хотел наема човек, който да провери колко удобни са леглата в него. Работникът е спял във всяка една стая по отделно и си е водил записки.

Хора, преместващи айсберзи

Международният леден патрул следи за айсберзи, които представляват потенциална заплаха и ги мести на безопасно място. Ако леденият къс се обърне, докато го теглят, той може буквално да разцепи плавателния съд на две. Професията е създадена след потъването на Титаник през 1912 г. 

Съдия по миризмите

Специални съдии миришат мишниците, краката и дъха на хората, за да определят колко ефективен е определен нов продукт. Обонянието им се тества всеки месец, за да може работодателят да е сигурен, че все още е остро.

Професионални шаферки

Професионалните шаферки придружават булката в най-важния за нея ден - сватбата. Наемането на шаферки е една от последните тенденции сред младоженците. Според бройката, цената е между 300 до 2 000 долара.

Източник: вести.бг

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?